ističemoRegija BiračVijesti

Javni poziv za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa u Vlasenici produžen do 24.novembra

Javni poziv za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena i pripadnika drugih marginalizovanih grupa, koji je raspisala Opština Vlasenica u okviru USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE), produžen je do 24.novembra tekuće godine – objavljeno je na web stranici opštine Vlasenica.

Opština Vlasenica raspisuje Javni poziv u okviru implementacije USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE) na području opštine Vlasenica kao partnerske jedinice lokalne samouprave. Javni poziv ce raspisuje na temelju Preduzetničkog fonda za marginalizovane grupe žena i pripadnike drugih marginalizovanih grupa, nastalog udruženim sredstvima Opštine Vlasenica i USAID/INSPIRE-a.

Na konkursu mogu učestvovati zainteresirani aplikanti, pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnici odnosno vlasnici registriranog biznisa i nisu to nikada bili. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Vlasenica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Vlasenica.

Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena i pripadnika drugih marginalizovanih grupa i to:

-žrtve nasilja,
-nezaposlene osobe do 35 godina,
-samohrani roditelji,
-dugoročno nezaposleni ne uzimajući u obzir godine starosti,
-osobe sa invaliditetom ili s djetetom sa invaliditetom,
-osobe iz rualnih sredina, te
-osobe koje su na neki drugi način marginalizovane.

Očekuje se i ohrabruje prijavljivanje i učešće timova u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba. Šansa da poslovni plan bude realizovan, uz saglasnost podnosioca plana (u slučaju da podnosilac plana ne odluči ući u realizaciju poslovnog plana), veća je ukoliko biznis plan bude imao sve relevantne i realne pokazatelje uspješnosti. Jedan tim, odnosno samostalni podnosilac, može prijaviti više poslovnih planova. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član jednog tima.

Iznos traženih sredstava po prijavi ne može biti manji od 10.000,00 КM, niti veći od 12.000,00 КM.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 056 490 085.

Pročitajte još o projektu OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button