ističemonaslovnaRegija Birač

Kraljević : Investirano oko 13 miliona KM tokom 2022.godine

Prilikom izlaganja izvještaja o radu za 2022.godinu, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević je istakao da je ta godina jako bitna za opštinu Vlasenica i napominje da su investiciona ulaganja iznosila око 13 miliona KM.„ Ukupna ulaganja kada su u pitanju same investicije za 2022. godinu iznose oko 13 miliona КM, od toga oko šest i po miliona КM datira iz ulaganja od strane Vlade Republike Srpske za ski- centar „Igrišta“. Ostale investicije se odnose na putnu infrastukturu, vodovod, kružnu raskrsnicu, kao i zgradu PS Vlasenica. Obezbjeđen je smještaj za 20 porodica kroz projekat koji je realizovan sa Vladom Republike Srpske, Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica i nivoom vlasti u Sarajevu. Sagrađeno je 27 kuća kroz projekte sa pomenutim institucijama, ali još oko 80 raseljenih porodica nema riješeno stambeno pitanje. Ideja je da se zgrada stare PS Vlasenica rekonstruiše u stambeni prostor za 15 porodica. U pregovorima smo da se realizuje gradnja za još dvije zgrade u Topliku za ostale porodice čije stambeno pitanje nije riješeno“, istakao je načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Кraljević i dodao je da je Vlasenica opština koja se pomjerila sa tačke stagnacije i krenula je naprijed.

„Skoro 95% od ukupnih sredstava Opštine Vlasenica su eksternog karaktera, što govori da imamo mnogo prijatelja i saradnika koji nas pomažu i podržavaju i donose boljitak našoj zajednici. Vlasenica je postala vrlo atraktivno područje za investiranje, prevashodno zbog gradnje ski centra „Igrišta“, i mi tu činjenicu nećemo zanemariti, a maksimalnu podršku imamo od strane Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Srpske i drugih institucija na republičkom nivou“ – ističe načelnik Kraljević .

Izvještaj o radu načelnika opštine Vlasenica za 2022.godinu bio je jedna od tačaka dnevnog reda 17.redovne sjednice Skupštine opštine Vlasenica, koja je održana 02.novembra. Na sjednici je usvojen i Nacrt rebalansa budžeta za 2023.godinu u iznosu od oko 9.300.000, 00 КM i Nacrt budžeta Opštine Vlasenica za 2024. godinu u iznosu od oko 7.200.00,00 КM.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button