ističemonaslovnaPromoRegija BiračSvijetVijesti

Međunarodni dan planina – 11.decembar, biće obilježen u Vlasenici

I ove godine, u Vlasenici će biti obilježen Međunarodni dan planina – 11.decembar. Tim povodom, Turistička organizacija opštine Vlasenica, Planinarsko-ekološko društvo (PED) “ACER” i Komisija za zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog naslijeđa, u saradnji sa ŠG “Birač” LU “Igrišta” i Javnim komunalnim preduzećem Vlasenica, organizuje izlazak na pješačku-ozon stazu Vlasenica-Igrišta – saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Vlasenica.

Kako su naveli, polazak je planiran u 08:00 časova a dužina staze, koja je ocijenjena kao srednje teška, je 8 kilometara. Prema procjeni organizatora, šetnja pješačkom-ozon stazom Vlasenica-Igrišta, trebala bi da traje oko 4 časa u zavisnosti od vremenskih uslova.

međunarodni dan planina - obilježavanje Vlasenica

U pozivu ljubiteljima prirode,planina i čistog vazduha, Turistička organizacija opštine Vlasenica navodi da svi učesnici ovog događaja učestvuju na sopstvenu odgovornost i s tim u vezi, od učesnika se očekuje maksimalna odgovornost kako prema sebi tako i prema ostalim učesnicima. Posebno je istaknuto da otpaci od hrane, konzerve, flaše i drugi otpad učesnici ne bacaju duž staze.

Učešće u akciji ,zainteresovana društva i pojedinci mogu prijaviti na broj telefona 066 772 761, najkasnije do 07.decembra – saopštavaju iz Turističke organizacije opštine Vlasenica.

Pokrovitelj događaja je Opština Vlasenica.

VEDRO!

O Međunarodnom danu planina

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button