ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Međunarodni dan srednjoškolaca – učenici obilježili u Milićima

Dijeljenjem transparenata na kojima su ispisali poruke i formiranjem broja -17.11.- učenici SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima, danas su na Trgu rudara obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca – 17.novembar. Profesor pravoslavne vjeronauke u milićkom SŠC-u Milan Vuković kaže da je osim na Trgu, obilježavanje organizovano i u školi.

međunarodni dan srednjoškolaca - milići 2023

“Današnje obilježavanje je podijeljeno u dva dijela : u prvom dijelu smo imali prezentaciju u prostorijama naše škole, a drugi dio je ovdje na Trgu rudara, gdje učenici dijele letke koje su sami izradili . Letci su u crvenoj i bijeloj boji, okvir je crven što predstavlja znak upozorenja a bijela boja je u pozadini. Učenici su pisali svoje kreativne poruke ali i ono što možda njima smeta i što bi moglo koristiti za podizanje bolje atmosfere u društvu poput poruke “Voli da bi bio voljen” i sličnih. Takođe, učenici su svojim tijelima formirali brojeve 17.11. današnji datum, koji obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca da bi time pokazali snagu mladosti, snagu za promjene i neke nove ideje. Ovaj praznik se upravo obilježava u spomen na srednjoškolce koji su ustali protiv ideje fašizma u Poljskoj i zbog tog svog bunta protiv jedne, možda najstrašnije ideje u istoriji čovječanstva, oni su  stradali. Tako da u spomen na taj događaj ustanovljen je Međunarodni dan srednjoškolaca, koji mi danas obilježavamo” – ističe profesor Vuković.

međunarodni dan srednjoškolaca

Sandra Kukić, učenica prvog razreda,učestvovala je u obilježavanju. “Na porukama koje sam ja podijelila piše : Dijelimo zagrljaje, Oduzimamo nesreću itd.” – kaže Sandra.

međunarodni dan srednjoškolaca

Renata Guzina, jedna je od mnogobrojnih građana koji su dobili transparent sa porukom.

“Danas smo dobili jednu lijepu poruku od naših srednjoškolaca. Na njoj piše “Dijelimo zagrljaje”. I zaista, kada smo u njihovom društvu lijepo se osjećamo, oni su optimistična bića, uvijek rade neke akcije po našem gradu, što je za pohvalu” – kaže Renata.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button