ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Mladi Zvornika i Kalesije zajedno u projektu „BIH može bolje!“

Zvorničko udruženje mladih u saradnji sa Omladinskim udruzenjem Trik iz Kalesije realizuje projekat „BIH može bolje!“ Teme kojima se bave su prava mladih, osnove omladinskog rada te praktične vještine. Cilj projekta je razvoj mladih Zvornika i Kalesije.

„Želimo pružiti učesnicima sredstva i resurse kako bi prepoznali i iskoristili svoj potencijal, postali aktivni gradjani i doprinjeli izgradnji snažnijih i kohezivnih lokalnih zajednica. Posebno nam je važno da  pokažemo mladima da mogu mnogo više od toga što im je trenutno pruženo. Projekat posebno naglaša važnost pružanja prilika mladima da razviju svoje vještine, shvate svoja prava na aktivno učešće u društvu i doprinesu pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama. Želim pozvati mlade ljude da se pridruže ovoj inicijativi da zajedno gradimo pozitivne promene. Neka ovo bude početak aktivne uloge mladih u oblikovanju budućnosti“, rekao je Njegoš Pantić, direktor zvorničkog udruženja mladih.

Predsednik Skupštine Zvorničkog udruženja mladih Dragan Stojić ističe da radionice koje se sprovode u okviru projekta imaju za cilj ohrabrivanje mladih da jačaju svoje vještine kako bi mogli u budućnosti i sami držati radionice na razne teme i time jačati koheziju između zajednica koje predstavljaju. Ističe da se tokom zajedničkog okupljanja druže i dobro sarađuju. Radionice se održavaju u Kalesiji i Zvorniku

Aktivnosti ovog projekta podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama BiH“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i medjunarodnu saradnju, a zajedno provode EUBIH, Ujedinjenje nacije u BiH, OSCEBIH I Vijeće Evrope.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button