ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

NB Zvornik: Održan seminar “Zavičajna zbirka- obrada, zaštita i čuvanje” i “Saradnja narodnih i školskih biblioteka- potrebe i mogućnosti”

U Narodnoj biblioteci Zvornik održan je seminar pod nazivom “Zavičajna zbirka- obrada, zaštita i čuvanje” i “Saradnja narodnih i školskih biblioteka- potrebe i mogućnosti”.

„Svake godine organizujemo seminar za naše bibliotekare sa matičnog područja. Teme predavanja kandiduju kolege iz školskih, narodnih ili visokoškolskih ustanova. Jednu biblioteku od svih drugih u svijetu razlikuje upravo fond zavičajne zbirke te je zavičajna zbirka svake biblioteke vrlo važna“, rekla je direktorica Narodne biblioteke u Zvorniku Nega Stjepanović.

Prisutni su mogli detaljnije da saznaju na koji način se prikuplja, obrađuje i čuva građa  sa našeg područja, koliko je ona specifična i važna kako za lokalno područje tako i za istraživače, te predstavlja kulturno bogatstvo jedne zajednice.

Saradnja narodnih i školskih biblioteka je jednako važna, te su u okviru ove teme predstavljeni načini rada, koji mogu biti od koristi školskim bibliotekama.

 Seminaru su prisustvovali bibliotekari  sa matičnog područja školskih i fakultetskih biblioteka.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button