BiHističemonaslovnaRegion

Online Regionalni sajam poslova : Više od 50 hiljada prijava

Od 24. do 31. oktobra održan je oniline Regionalni sajam poslova, najveći online sajam poslova u Bosni i Hercegovini i regiji, na kojem se ove godine predstavilo više od 150 poslodavaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Slovenije s hiljadu raznovrsnih oglasa za slobodna radna mjesta.

Online Regionalni Sajam poslova već tradicionalno organizuje vodeći portal za zapošljavanje u Bosni iHercegovini MojPosao.ba, koji je dio Alma Career grupacije, u saradnji s partnerima iz regije: MojPosao – Hrvatska, Poslovi Infostud – Srbija, Vrabotuvanje – Makedonija te Deloglasnik – Slovenija.

Poslodavci Carlsberg, Onkološki inštitut Ljubljana i Procredit Bank zabilježili su veći broj prijava na oglase.

Tokom 8 dana trajanja, sajam je zabilježio više od 690.000 posjeta, a ostvareno je preko 50.000 prijava na objavljene oglase za posao.

Što se tiče sadržaja online Regionalnog sajma i virtualnih štandova poslodavaca koji su, pored oglasa za posao, sadržavali i mnoge druge informacije poput iskustva zaposlenika, te fotografija i videozapisa radnog okruženja, isti su zabilježili 5.400.000 pregleda stranica.

Izlagači u Bosni i Hercegovini ostvarili su preko 44.400 jedinstvenih korisnika, preko 500.000 pregleda stranica i više od 1.350 prijava na oglase za posao. Također, veliki broj posjetioca stupio je u direktni kontakt s poslodavcem putem online chata s ciljem upoznavanja budućeg potencijalnog radnog okruženja.

Najposjećeniji štandovi u Bosni i Hercegovini bili su Dm drogeriemarkt, Carlsberg i Onkološki inštitut Ljubljana.

Ove godine na online Regionalnom sajmu poslova su učestvovale kompanije: Teleperfomance BH, Webhelp, Telus International, Fra Ground Fraport Ground GmbH, Onkološki inštitut Ljubljana, Carlsberg, dm, Jysk, GS Tvornica mašina Travnik, Procredit Bank, Phillip Morris, Univerzitetni klinički centar Ljubljana, Maistra, Ribola, Joorney, Konzum plus, Grand Circle Coorporation,Valamar, MojPosao.ba,te mnogi drugi izlagači iz regije.

Online Regionalni sajam poslova će tradicionalno biti održan i naredne godine u oktobru, te do tada ako želite blagovremeno rezervisati svoje mjesto, javite se sa upitom na e-mail : projekti@mojposao.ba.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button