ističemonaslovnaRegija BiračRepublika Srpska

Pojedinačno prvenstvo RS u boksu – više od 70 učesnika u Milićima

Pojedinačno prvenstvo RS u boksu, završeno je sinoć u Milićima, finalnim mečevima a prvi u ring su ušli David Vujanović BK Gligorić tim i Đorđe Nedić BK Hajdučka stijena Milići. Najbolja bokserka je Marija Amović iz BK Glasinac, Sokolac. Najbolji u kategoriji pionira je Đorđe Nedić BK Hajdučka stijena Milići. Sergej Milošević iz BK Derventa nabolji je u kadetskoj konkurenciji. Kristijan Vujanović iz BK Gligorić tim dobio je pehar u kategoriji juniora a najbolji omladinac je Srđan Tomić iz BK “Obilić TRB”.

pojedinačno prvenstvo RS u boksu - Milići 2023

„Proglašen sam za najboljeg superteškaša na prvenstu Srbije, osvojio sam turnir Trofej Sarajeva, na turniru Vojvođanska zlatna rukavica osvojio sam treće mjesto a drugo na klasičnoj Zlatnoj rukavici. Do kraja godine plan je osvojiti Prvenstvo Republike Srpske i Prvenstvo Srbije a za sledeću što bolji plasman kako za evropsko tako i svjetsko prvenstvo“ – istakao je Tomić.

pojedinačno prvenstvo RS u boksu - Milići 2023

Dvanaestogodišnja Ana Lazić boks je počela da trenira prije tri godine jer je i njen brat bokser.

„Imala sam jedan meč koji je završen neriješeno. Nastaviću da treniram boks i da se trudim još više“ – kaže Ana.

Finalno veče Pojedinačnog prvenstva RS u Boksu otvorio je načelnik opštine Milići Marko Savić. On napominje da je popularizacija boksa u Milićima počela prošle godine kada je lokalni klub Hajdučka stijena organizovao Trofej Milića.

“Moram da kažem da je čast za opštinu Milići što je domaćin Pojedinačnog prvenstva RS. Prošle godine smo započeli priču sa predsjednikom bokserskog kluba „ Hajdučka stijena” Milenkom Čestićem, kada smo organizovali manifestaciju „ Trofej Milića”, i to je naišlo na dobar odziv kod publike. U ovoj godini, to smo podigli na veći nivo, upravo prihvatanjem jedne ovakve manifestacije. Opština Milići je za Pojedinačno prvenstvo RS u boksu izdvojila 5000 КM i preuzela generalno pokroviteljstvo“ – izjavio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

pojedinačno prvenstvo RS u boksu - skupština Bokserskog saveza

Finalnim mečevima Pojedinačnog prvenstva RS u boksu prethodilo je održavanje skupštine Bokserskog saveza Republike Srpske, na kojoj su imenovani za sportskog direktora saveza Goran Delić i za potpredsjednika saveza Zoran Rašljić. Predsjednik Bokserskog saveza RS Slavenko Ristić kaže da je Bokserski savez prilično zaživio te da je zadatak, motivisati mlade da se opredjeljuju za sport.

„Boks je prilično zaživio. Bokserski savez postaje sve bolji i organizovaniji, dakle jedna cjelina . Dogovorili smo se danas da imenujemo direktora i potpredsjednika Bokserskog saveza Republike Srpske, da bi boks kao olimpijski sport zaživio i doživio svoju renesansu. Želimo da u budućnosti radimo mnogo više, kako bi animirali omladinu, koja treba da ulaže u prave vrijednosti. Ulaganje u omladinu i sportiste je ulaganje u budućnost i vjerujem u ove mlade momke“ – poručio je predsjednik Bokserskog saveza RS Slavenko Ristić.

Takođe, u zgradi opštinske uprave u Milićima, upriličen je i prijem za BK “Slavija ” iz Banjaluke.

pojedinačno prvenstvo RS u boksu

Finalno veče bilo je prilika da se uruče priznanja za doprinos, razvoj i popularizaciju boksa zaslužnim pojedicniam I kolektivima.  Priznanja su dobili :Premijer RS Radovan Višković, načelnik opštine Milići Marko Savić, predsjednik Sportskog društva Milići Predrag Sušić, direktor Sportskog centra Milići Mirko Simić, predsjednik BK Hajdučka stijena Milići Milenko Čestić, Dragan Vasiljević – Durunga legenda jugoslovenskog boksa, Goran Delić profesionalni šampion, bivši bokser. Premijer RS Radovan Višković kaže da je plan da ovakvi i slični događaji u Milićima postanu tradicija.

„Drago mi je da se Prvenstvo održava u Milićima. I sada smo razgovarali da ovo postane tradicija i da u budućem periodu Milići, imaju jednom u godini ovo takmičenje, jer smo se pokazali kao dobro domaćini. Pomoć lokalne zajednice i pomoć Vlade Srpske mladim ljudima neće izostati a mi ćemo njima pružiti podršku da stasavaju u prave ljude” – izjavio je premijer Višković.

Priznanja će naknadno biti uručena predsjedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu,Valentinu Jankoviću direktoru Drina osiguranja Milići, mr Rajku Dukiću predsjedniku kompanije “Boksit” Milići i Janku Petroviću – Petroprojekt Bratunac.

Priznanja i pehare su uručili: predsjednik Bokserskog saveza RS Slavenko Ristić, načelnik opštine Milići Marko Savić i generalni sekretar Bokserskog saveza RS Mirko Ždralo.

„Zaista mogli smo u ova dva dana vidjeti najbolje boksere Republike Srpske u ovom trenutnu mlađih uzrasta. I zaista, pružili su nam sjajan spektakl ovdje u Milićima. Prije svega načelnik opštine Milići Marko Savić izašao je Bokserskom savezu RS u susret i podržao ovaj događaj, tj.opština Milići. I po ko zna koji put uvjerili smo se da Milići vole boks i siguran sam da ćemo u nekom narednom periodu praviti još značajnije događaje u Milićima“ – istakao je Ždralo.

Pojedinačno Prvenstvo Republike Srpske u boksu u organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske održano je 4. i 5. novembra u dvorani Sportskog centra u Milićima sa učešćem više od 70 boksera i bokserki a pokrovitelji ovog takmičenja su Opština Milići, kompanija “Boksit” Milići, Drina osiguranje a.d.  Petroprojekt d.o.o. i TRB Bratunac. U revijalnom dijelu programa nastupila je Olja Babić, iz Bratunca, učenica milićkog SŠC.

Sudijski tim činili su: Bojan Bojanić (Trebinje), Radiša Sarić (Kragujevac), Vladimir Sarić (Kragujevac), Aleksandar Andrić (Čačak) i Tijana Jokić (Banjaluka).

Delegat takmičenja: Goran Glišović (Čačak).

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button