ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Povodom međunarodnog dana tolerancije organizovana šetnja do zvorničke tvrđave

Danas se obilježava  Međunarodni dan tolerancije. Tim povodom Radna grupa za izradu Akcionog plana za unapređenje društvene kohezije Grada Zvornika u saradnji sa Misijom OEBS-a u BiH organizovala je šetnju do zvorničke tvrđave pod nazivom „Kulturno-istorijsko naslijeđe nas spaja“. U šetnji su učestvovali članovi lokalne radne grupe, srednjoškolci i predstavnici civilnog sektora.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je istakao da svi treba da težimo na kreiranju kulture i razumevanja koja treba da doprinese stvaranju tolerantnog društa u kome svaki pojedinac treba da ima jednake šanse i mogućnosti.

Misija OSCE-a u BiH podržava institucije i civilno društvo u gradu Zvorniku u obilježavanju Medjunarodnog dana tolerancije, rekla je Milana Memić, službenica za demokratski razvoj u kancelariji OSCE-a u Tuzli.

Grad Zvornik ima bogatu istoriju, povoljan geo-strateški položaj, a na listi nacionalnih spomenika za tri su donijete odluke o proglašenju, dok je više od 40 spomenika na listi peticije za zaštitu.

U petak , 17 novembra u  okviru Međunarodnog dana tolerancije  u maloj sali Gradske uprave   sa početkom u 11 časova  biće organizovana prezentacija na temu: „Adresiranje i prevencija incidenata motivisanih mržnjom“.

Projekat pod nazivom „Stopama prošlosti-bedemi Zvornika“ realizuje Centar Dr Đorđe Lazarević iz Zvornika s ciljem promocije kulturno-istorijskog nasleđa grada Zvornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button