ističemonaslovnaRegija Birač

Pozitivno poslovanje doma zdravlja “Sveti Nikola” Milići

Pozitivno poslovanje, obilježilo je rad doma zdravlja “Sveti Nikola” Milići, u prvih šest mjeseci ove godine. Prelaskom na trezorski način poslovanja, izmirene su sve obaveze iz prethodnog perioda, tako da se plate i tekući  troškovi izmiruju  redovno – kaže direktorica milićkog doma zdravlja dr Tanja Sušić.

„Uspjeli smo i pored povećanja cijena goriva, energenata i reagenasa da zabilježimo pozitivno poslovanje. Za prvih šest mjeseci to je bilo oko 36 000 KM. Što se tiče ljekarskog kadra, imali smo u prethodnom periodu problema sa brojem ljekara. Imali smo zaposlena tri ljekara a pet timova porodične medicine – jedan ljekar je prešao u dom zdravlja u Bratunac a drugi je na specijalizaciji. Sada trenutno nema problema kada je kadar u pitanju. Ono što nam predstavlja trošak je prevoz pacijenata koji idu na hemodijalizu jer se povećao broj na devet, pa ponedjeljkom,srijedom i petkom moramo da angažujemo dva vozila za prevoz“ – naglašava direktorica doma zdravlja dr Tanja Sušić.

01.januara 2022.godine dom zdravlja “Sveti Nikola” Milići prešao je na trezorski sistem poslovanja a oba zdravstvena ustanova pruža usluge za 5 087 registrovanih osiguranih lica kroz pet timova porodične medicine. Zaključno sa junom ove godine, u domu zdravlja je zaposleno 33 radnika na neodređeno i 3 radnika na određeno radno vrijeme. Osim službe porodične medicine, u milićkom domu zdravlja organizovane su i konsultativno-specijalistička služba u okviru koje su organizovane ambulante za specijalističke konsultacije iz pedijatrije i ginekologije, stomatološka služba, službe dijagnostike u okviru koje se obavljaju poslovi RTG i UZ dijagnostike i laboratorija, higijensko-epidemiološka služba, služb zajedničkih poslova i tehnička služba.

U cilju unapređenja zdravstvene zaštite, u prvoj polovini 2023.godine izvršena je nabavka cetrifuge za potrebe laboratorijske dijagnostike u vrijednosti nešto većoj od 6000 KM sa PDV-om.

Dom zdravlja je uključen u projekat jačanje sestrinstva u BiH, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS uz podršku Vlade Švajcarske, a aktivnosti implementira Fondaciaj FAMI. Učešćem u ovom projektu osim edukacije zaposlenih, dom zdravlja će dobiti i određenu medicinsku opremu te jedno putničko motorno vozilo – piše u Informaciji o šestomjesečnom radu Doma zdravlja “Sveti Nikola Milići, koja je bila tačka dnevnog reda osamnaeste redovne sjednice SO Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button