ističemonaslovnaRegija Birač

Program zimskog održavanja puteva i ulica usvojen na SO Milići

Na osamnaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići jednoglasno su usvojeni Plan održavanja i zaštite lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica za narednu godinu, kao i Program zimskog održavanja puteva na području opštine Milići za sezonu 2023/2024.godinu. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje stambeno komunalne poslove i ekologiju Slaviša Stanković kaže da period zimskog održavanja traje od 15.oktobra ove do 15.aprila sledeće godine.

„Program zimskog održavanja puteva definiše prioritete u čišćenju a to su : prilazi zdravstvenim ustanovama, javnim ustanovama, prilazi školskim i predškolskim ustanovama, prilaz gradu  i ulice u gradu. Kroz ovaj plan i program su definisane i ulice po prioritetima – prva,druga I treća zona. Takođe, zimska služba održava puteve I ulice I van gradske zone” – kaže Stanković I podsjeća da je tokom prošle zimske sezone na ime održavanja puteva I ulica na području opštine Milići izdvojeno 20 000 KM.

Što se tiče Plana održavanja i zaštite lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica za narednu godinu pod redovnim održavanjem puteva podrazumijevaju se aktivnosti koje se izvode na samom putu a koje ne uvećavaju njegovu vrijednost – napominje Stanković.

„Ovim programom je data preglednost kako lokalnih puteva, kojih ukupno imamo 13 na području opštine Milići, tako i nekategorisanih puteva i ulica u naselju. Tokom 2024.godine predviđeni su okviri koliko će se ulagati u održavanje putne infrastrukture po mjesnim zajednicama, što podrazumijeva održavanje postojeće makadamske infrastrukture, nasipanje, valjanje, održavanje kanala, šlicanje puteva, odvodnju atmosferskih padavina sa putnog diela kolovoza… Na osnovu ovog plana raspisaće se početkom sledeće godine javne nabavke, na osnovu kojih će se izabrati najpovoljniji ponuđači, koji će tokom 2024. godine biti angažovani na održavanju puteva n području opštine Milići” – kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju Slaviša Stanković.

Opština Milići ima veoma razvijenu mrežu javnih puteva koja čini ukupno 386,24 km. Od toga asfaltni putevi čine 150,9 km, makadamski 206,37 km, i zemljani 28,97 km.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button