ističemonaslovnaRegija Birač

Radionica za novinare u okviru projekta „Žene potiv rodno zasnovanog nasilja u Vlasenici“

Udruženje žena Podrinja Vlasenica implementira projekat „Žene protiv rodno zasnovanog nasilja u Vlasenici“, koji je podržan od strane Ambasade SAD u BiH. Danas je održana radionica za novinare/ke na temu „Značaj i uloga medija u prevenciji rodno zasnovanog nasilja“, kojoj je prisustvovalo pet (5) predstavnika lokalnih medija.

radionica za novinare

U okviru radionice novinari/ke su imali priliku da se upoznaju sa ulogom medija u slučajevima rodno zasnovanog nasilja, kao i značaju etičkog izveštavanja o nasilju u skladu sa standardima Istanbulske konvencije. Radionica za novinare/ke, jedna je u nizu radionica koje su održane. U prethodnom periodu, održane su tri radionice u cilju osnaživanja žena u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

radionica za novinare

“Objavljivanje ovog sadržaja je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button