ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Regija Birač: Uhapšeno pet lica zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Buran vikend na području regije Birač. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno pet lica, saopšteno je iz PU Zvornik!

U protekla 24 časa registrovano je jedno krivično djelo u Vlasenici, narušavanje javnog reda i mira u Bratuncu i pet lica su lišena slobode, dva u Bratuncu, po jedno lice u Vlasenici, Kozluku i Zvorniku.

Policija je juče oko 17,20 časova, lišila slobode lice Đ.V. iz Zvornika zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola u organizmu u količini od 1,57g/kg. U Kozluku je iz istog razloga uhapšeno lice B.I. imao 2,37 g/kg alkohola u organizmu.

I u Bratuncu su obavljena dva hapšenja. Lišeno je slobode lice L.J. iz Srebrenice zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja iz člana 12. Zakona o Javnom redu i miru Republike Srpske. Policijskoj stanici Bratunac  je navedenog dana prijavljeno da je ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom u kojoj je lice L.J. fizički napalo oštećeno lice. Izvršenim alkotestiranjem, kod lica L.J. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,66 g/kg, dok je isto odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu. Protiv navedenog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Slobode je lišeno i lice D.Đ. iz Srebrenice zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola u organizmu u količini od 2,28g/kg.

Apel vozačima da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola. Pored ugrožavanja sopstvenog života, u opasnost se dovode i drugi učesnici u saobraćaju, nečija deca,roditelji, sestre, braća…

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button