ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

RS: Saobraćaj se na većini puteva odvija bez zastoja

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja, uz umjerenu, u gradskim centrima pojačanu frekvenciju vozila. Zbog niskih temperatura, na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, skrećemo pažnju na zasniježen kolovoz i poledicu, dok na poledicu upozoravamo i u nižim predjelima,naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Takođe, skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova, doći će do izmjene režima saobraćaja postavljanjem saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M-I 115, dionica Vlasenica-Han Pijesak 1, a koji će trajati do 15.12.2023.

Na magistralnom putu M-I 115, dionica Han Pijesak 1-Han Pijesak 2 i dionica Han Pijesak 2-Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju. Radovi će trajati do kraja godine.

Auto-moto savez Republike Srpske podsjeća sve vozače da je od 1. novembra 2023. stupio na snagu Pravilnik o saobraćaju u zimskim uslovima kojim je propisano da sva motorna vozila u Republici Srpskoj i BiH moraju do 1. aprila sljedeće godine posjedovati zimsku opremu, bez obzira na vremenske uslove.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.              

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button