ističemonaslovnaRegija BiračSportVijesti

Sari Ćirković: Radujem se novim izazovima i obećavam još puno zlatnih medalja

Aktuelna šampionka sveta u konkurenciji juniorki sada je i zvanična prvakinja Evrope u uzrastu mlađih seniorki.

Srpska boks reprezentativka Sara Ćirković nastavlja da ispisuje istoriju srpskog boksa zlatnim slovima. Do novog najsjajnijeg odličja stigla je u Budvi na prvenstvu Starog kontinenta u konkurenciji do 22 godine. U borbi za zlato u kategoriji do 54 kilograma savladala je reprezentativku Rusije Julijanu Savro.

“Bilo je jako dobro, prezadovoljna sam rezultatom na ovom Evropskom prvenstvu. Imala sam tri jako dobra meča, sva tri sam dobila jednoglasnom odlukom sudija. Takodje mi je pripao pehar za najbolju bokserku turnira. Neverovatan osećaj i jedan ogroman uspeh. Ovo je samo jedan stepenik više, radujem se novim izazovima i obećavam još puno zlatnih medalja” – istakla je srpska šampionka Sara Ćirković.

I ovaj put u znak trijumfa naše najbolje mlade bokserke intonirana je himna Srbije.  Bio je ovo poseban čin i posebna radost u znak trijumfa.

“Još jedan veliki rezultat Sare Ćirković, bez izgubljene runde u svim mečevima. Sara je dominirala i zasluženo osvojila pehar za najbolju bokserku Evropskog prvenstva. Ponosan sam i srećan što ostvaruje kontinuitet velikih rezultata, i što nam svima pokazuje da će ostvariti seniorske rezultate na Evropskom, svetskom i Olimpijskom nivou. Zahvalan sam Bokserskom savezu Srbije i predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu koji pružaju mogućnosti da možemo biti spremni za ovaj nivo takmičenja i ostvariti ove velike rezultate, kao i svim našim ljudima koji nas bodre i uvek nam daju vetar u leđa” – rekao je selektor svih ženskih boks selekcija Srbije Mirko Ždralo.

Srbija je pod svodovima Mediteranskog sportskog centra osvojila još četiri bronze u muškoj konkurenciji,Omer Ametović, Jovan Nikolić, Almir Memić, Semiz Aličić, pošto su četvorica mladih boksera zaustavljeni u polufinalu.
Na šampionatu Starog kontinenta u Mediteranskom sportskom centru učestvovalo je više od 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope.

Srbiju na ovom prestižnom takmičenju predstavljalo je devet takmičara: Omer Ametović, Semiz Aličić, Stefan Camović, Almir Memić, Jovan Nikolić Aleksej Šendrik, Sara Ćirković, Kristina Nađ – Varga,  Anđela Branković predvođeni selektorima Milanom Piperskim i Mirkom Ždralom.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button