ističemonaslovnaRegija Birač

Svjetlosna signalizacija za veću bezbjednost učenika u Milićima

Opština Milići će realizovati u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Repubike Srpske projekat koji ima za cilj da svjetslosnu signalizaciju u blizini škola učini vidljivijom i efektnijom. „Vrijednost projekta je 21 000 KM. Sa 10 000 KM finasira Agencija a 11 000 KM izdvaja opština. Plan je da se uradi svjetlosna signalizacija na pješačkom prelazu u centru Milića, koja će upućivati na prisustvo djece i škole. Takođe, biće postavljen i jedan radar sa svjetlosnim usporivačem brzine, na regionalnom putu prema Derventi, kod kuće Marka Golića, ali i u Derventi će biti urađena svjetlosna signalizacija u blizini škole, čime želimo da povećamo stepen bezbjednosti djece“ – ističe načelnik opštine Milići Marko Savić.

Kada je u pitanju putna infrastruktura u toku su radovi na asfaltiranju tri kraka puteva u Rajićima a izvode se radovi na putnim pravcima u Cerskoj, Skugrićima i Maćesima. „Ovdje imamo više izvora finansiranja – Državno i Federalno ministarstvo, Sekretarijat za izbjeglice i građani. U Maćesima će biti asfaltirana dionica u dužini od 1 km a u Skugrićima 670 m.Ovih dana treba da počnu radovi i asfaltiranje prema Sebiočini  u dužini od 1 km gdje je Fedralno ministarstvo obezbijedilo 87 000 KM, 44 000 KM građani i opština 14 000 KM. Takođe, izvedeni su radovi na dionici prema Kokanovićima i to je jedna veoma zahtjevna dionica u dužini od 500 m, vrijedsnot radova je 92 000 KM. Takođe, asfaltira se u naselju Luke u Dubničkom Mostu 250 m dionice puta, koji smo dijelom asfaltirali 2020. godine, radovi su  vrijednosti  37 800 KM. Započeli smo radove na asfaltiranju dionice prema Glušcu u dužini 600 m i očekujemo da se taj posao završi do kraja godine“ – kaže Savić.

U toku su i radovi na sanaciji oštećenog dijela obale u naselju Preprano u Mišićima, a radi se potporni zid na putu ispod Crkve u Derventi. “To je u završnoj fazi a realizovano je sredstvaima Vlade RS u iznosu od  15 000 KM i opštine sa 7000 KM” – kaže načelnik Savić i dodaje da je u toku tenderska procedura za izgradnju mosta u Novoj Kasabi prema Vukšićima. „Ovdje ćemo upotrijebiti vojnu konstrukciju mosta koji je vodio prema Đurđevićima. Radove sa 30 000 KM finanisra Sekretarijat za izvvjeglice a opština sa 5000 KM“ – kaže Savić.

U završnoj fazi je projekat adaptacije kuće Tomi Slijepčeviću, koja je oštećena u požaru. “Za adaptaciju je sredstva obezbijedila Vlada RS u iznosu od 13 100 KM” – kaže Savić.

O ovim projketima načelnik je upoznao odbornike na osamnaestom redovnom zasjedanju SO Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button