ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Transportni neonatalni inkubator stigao u Bolnicu Zvornik

Oprema od izuzetnog značaja za Porodilište i Pedijatriju danas je stigla u JZU Bolnicu Zvornik: transportni inkubator Isolette TI 500, Kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi (2 komada), 2 pulsna oksimetra i 2 perfuzora.

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik ovom prilikom istakao je značaj pristigle opreme.

„Naše porodilište udaljeno je od tercijarne referentne ustanove i neonatološke intenzivne njege, gdje se novorođenčetu može pružiti najadekvatnija, najkompleksnija dijagnostika, terapija i njega prijevremeno rođene djece. Zahvaljujem se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je pokrovitelj akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, a koja se već 13 godina organizuje, te je ovog puta prepoznat značaj nabavke transportnih neonatalnih inkubatora i prateće opreme bolnicama u Srpskoj, čime je data dodatna podrška zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima“, istakao je Popović.

On se zahvalio i Udruženju pedijatara Republike Srpske, koji su nosioci sprovedene akcije, bez čije inicijative i zalaganja ova aktivnost ne bi bila moguća. Najveća zahvalnost svim dobrim ljudima koji su učestvovali u realizaciji projekta “S ljubavlju hrabrim srcima”,  posebno onima koji su svojim donacijama omogućili da naša i sve ostale bolnice Republike Srpske dobiju transportne inkubatore kako bi svaki mali pacijent bio zbrinut adekvatno i u najbezbjednijim uslovima transportovan do ustanove u kojoj će dobiti potrebnu zdravstvenu njegu.

Veliku zahvalnost svim ljudima velikog srca koji su podržali akciju i učestvovali da se sprovede do kraja kako bi bolnice dobile pristiglu opremu, iskazala je dr Dušica Obućina, specijalista ginekologije i akušerstva – načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

Napomenula je da se na odjeljenju za Ginekologiju i akušerstvo bolnice u Zvorniku godišnje rodi oko 600 beba, te da u toku jedne godine, usljed nepredviđenih okolnosti, u prosjeku 6 novorođenčadi treba hitan i bezbijedan transport u ustanove tercijarnog nivoa pružanja zdravstvene zaštite.

Dr Svetozar Mitrović, specijalizant ginekologije i akušerstva, istakao je da će savremeni i opremljeni neonatalni transportni inkubatori osigurati nesmetan i pouzdan prevoz do zdravstvenih ustanova u kojima će najmlađima biti omogućena adekvatna zdravstvena njega i koji neće dozvoliti pogoršanje vitalnih funkcija prijevremeno rođene djece.

Zaposlenima JZU Bolnica Zvornik odmah je predstavljena oprema, te je izvršena obuka i upoznavanje sa navedenim najsavremenijim aparatima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button