ističemonaslovnaRegija Birač

U nacrtu usvojeni rebalans budžeta za 2023. i budžet za 2024.god.

Većinom glasova odbornici Skupštine opštine Vlasneica usvojili su u nacrtu , rebalans Budžeta opštine Vlasenica za 2023.godinu i Budžet za sledeću godinu. Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić kaže da je rebalans Budžeta usvojen u iznosu nešto manjem od 9 300 000 KM  dok je nacrt Budžeta za sledeću godinu planiran u iznosu od skoro 7 200 000 KM.

u nacrtu - Sjednica SO Vlasenica

“Ovo su bile neke od veoma važnih odluka koje smo usvojili u nacrtu na sedamnaestom redovnom zasjedanju SO Vlasenica. Ono što je veoma bitno je da je finansiranje lokalne uprave potpuno stabilno. Dosta imamo prihoda iz eksternih izvora, kako kroz međunarodne projekte tako i one podržane od strane Vlade Republike Srpske. Dokumenti sada idu u Javnu raspravu, biće vjerovatno amandmana. Takođe je bilo konstruktivnih pregleda i kadao sve sagledamo vidjećemo koliki će Budžet na kraju iznositi ” – kaže Đurić.

Na dnevnom redu sjednice bile su i informacije o radu osnovne i srednje škole u prošloj školskoj godini – napominje Đurić.

“Većina odbornika je pohvalila rad i jedne i druge škole. O tome najbolje govore rezultati naših učenika u školskoj 2022/2023. godini, veliki broj osvojenih prvih,drugih i trećih mjesta. Istakao bih učešće na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi u Indoneziji, zatim osvajanje Republičkog takmičenja u košarci od strane ženske ekipe a evo prema riječima direktora SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica Pajisije Petrovića, vrlo je izvjesno i učešće ženske košarkaške ekipe na Međunarodnom takmičenju u Kini ili Makau, nisam sada siguran” – istakao je predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić.

u nacrtu - Danka OŠ Vlasenica

On je podjstio da je na 17-oj rednovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica bio je i izvještaj o radu načelnika opštine za 2022.godinu. “Veliki broj odbornika, kako opozicije tako i pozicije uzeo je učešće u ovoj javnoj raspravi, koja je bila veoma konstruktivna. Većina odbornika je pohvalila izvještaj o radu načelnika i Odjeljenja lokalne uprave opštine Vlasenica i vjerujemo da će se ovakav trend rada i razvoja našeg grada nastaviti i u budućnosti” – rekao je Đurić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button