ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Zvorniku izvršena kontrola kvaliteta zimske opreme

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik juče su, na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina u mjestu Meterize, u saradnji sa pripadnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, kontrolisali kvalitet zimske opreme kod vozača u okviru aktivnosti „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2023“.

Kontrola je sprovedena preventivno, kako bi se svim vozačima skrenula pažnja na to šta treba da promjene kako bi svoju bezbjednost, a samim tim i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na veći nivo. Pravilnom upotrebom zimske opreme smanjuje se mogućnost učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi, kao i težina posljedice saobraćajne nezgode.

Pod zimskom opremom se podrazumjeva:

1.  Pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila;

2.  Pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka;

3.  Pneumatici za ljetnu upotebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka. Upotreba zimske opreme je obavezna od 01. novembra 2023. godine, do 01. aprila 2024. godine.                                                                                                                                        

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button