ističemonaslovnaRegija Birač

Upis djece u predškolski program u OŠ u Milićima do 24.novembra

Osnovna škola “Aleksa Jakšić” Milići u saradnji sa Ministarstvom prosvjete I kulture Republike Srpske, organizuje Program za djecu u godini pred polazak u školu, koji će trajati od 01.marta 2024. do 31.maja 2024.godine – saopšteno je iz milićke osnovne škole. Upis djece obaviće se u narednom periodu.

Program se odnosi na svu djecu koja nisu obuhvaćena nijednim oblikom predškolskog vaspitanja I obrazovanja a rođena su u periodu od 01.septembra 2017. do 31.avgusta 2018. godine, odnosno koja u septembru 2024.godine kreću u prvi razred.

Upis djece obavljaće će svakim radnim danom do 24.novembra tekuće godine u prostorijama OŠ “Aleksa Jakšić “ Milići ili putem telefona 056 745 401.

Ove godine, Program za djecu u godini pred polazak u školu u OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima, pohađalo je oko 40 predškolaca, sada već učenika prvog razreda.

Program za djecu u godini pred polazak u školu u 2023. godini uspješno je organizovan u ukupno 120 ustanova – 36 predškolskih ustanova, 81 osnovnoj školi i tri škole za djecu sa smetnjama u razvoju. Program je u periodu od 1. marta do 31. maja pohađalo 3.616 djece.

Program za djecu u godini pred polazak u školu organizuje se od 2011. godine za djecu koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja po propisima kojima se uređuje oblast osnovnog vaspitanja i obrazovanja u narednoj školskoj godini stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole.

Kroz ovaj program do sada je od 2011. godine prošlo 48.301 djece, a Vlada Republike Srpske je za realizaciju istog izdvojila sredstva u iznosu od oko četiri miliona KM.

Svrha Programa za djecu u godini pred polazak u školu je podrška djetetu u pogledu fizičkog zdravlja i fizičke zrelosti, kognitivnog razvoja, socijalne zrelosti i emocionalne stabilnosti, kroz pružanje osnovnih znanja koja će se nadograđivati u školi, sticanje radnih navika, razvijanje ljubavi prema učenju, osposobljavanje za samostalan i kreativan rad, razvijanje osjećaja odgovornosti, međusobne tolerancije i učenje pravila ponašanja u grupi.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button