ističemonaslovnaRegija Birač

Uređenje obale Studenog Jadra počinje sledeće sedmice

Naredne sedmice trebalo bi da počne uređenje obale Studenog Jadra, na potezu od Ušća do srednjoškolskog centra. Izvođač radova je formalno uveden u posao – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić. „Uređenje obale je veoma važna investicija u visini 1 800 000 KM. Finansijer su JP Vode Srpske preko programa Evropske investicione banke (EIB) koji se odnosi na zaštitu od poplava. Uređenjem ovog dijela obale, planirana je i izgradnja pješačke staze, što će stvoriti prostor za rekreaciju građana“ – pojasnio je Savić.

On očekuje da će se nastaviti dinamika radova na izgradnji nove zgrade opštine Milići, kako bi objekat bio pokriven do kraja sledeće sedmice.

„ Već sledeće sedmice očekujemo da se završi pokrivanje objekta kako bi zimski period iskoristili za obavljanje unutrašnjih radova“ – napomenuo je Savić.

U toku su i procedure za izradu projektno-tehničke dokumentacije za prečistač voda vrijendosti 3,3 miliona eura , a početak realizacije projekta planiran je sledeće godine.

Kada je u pitanju infrastruktura, koja ima za cilj da upotpuni sportsko rekreativni sadržaj, Savić je podsjetio da su u završnoj fazi radovi na uređenju terena za male sportove u Sportskom centru u Milićima. „Tu smo sa bergo podlogom prekrili terene za mali fudbal i košarku . Imamo volju i želju da napravimo jedan prostor , gdje porodice mogu provesti svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Radi se trim staza, mini teretana na otvorenom, već smo utrošili određena sredstva za opremanje kafića u okviru Sportskog centra i činimo sve da napravimo jednu pozitivnu priču za ugodan boravak tamo“ – kaže Savić.

Dodaje, da je zaključen ugovor sa izvođačem radova za izgradnju sankališta u Goločevini.“Trenutno smo izvršili cijepanje parcela kako bismopristupili krčenju i napravili prostor za stazu. Tako će djeca imati bezbjedno mjesto sa sankanje a plan je i da se kasnije taj prostor uredi i adekvatnim mobilijarom – žičarom i sistemom za osnežavanje. Ova prva faza radova koštaće 96 000 KM“ – kaže Savić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button