ističemonaslovnaRegija Birač

UŽ Podrinja održalo radionice,dio projekta “Jačanje kapaciteta žena iz kategorije povratnika za preradu voća u opštini Vlasenica”

U organizaciji UŽ Podrinja iz Vlasenice u prostorijama Kulturnog centra održane su dvije radionice na teme „Proizvodnja finalnih proizvoda u poljoprivredi“ i „Marketinške strategije“, koje su dio projekta „Jačanje kapaciteta žena iz kategorije povratnika za preradu voća u opštini Vlasenica“.

už podrinja - vlasenica


Na radionicama je učestvovalo više od 20 članica Udruženja.

„Osnovni ciljevi ovog projekta su unaprijeđena poljoprivredna proizvodnja kroz preradu voća i proizvodnju prirodnih sokova i džemova, kao i povećanje prihoda za žene povratnike na području opštine Vlasenica. Projektom je predviđena edukacija poljoprivrednih proizvođača na teme proizvodnja finalnih proizvoda u poljoprivredi, marketinške strategije, dizajn ambalaže, označavanje proizvoda, kao i nabavka opreme za preradu voća i distribucija odabranim korisnicama. Koristim priliku još jednom da se zahvalim Kabinetu predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, na podršci u realizaciji ovog projekta“ – izjavila je Desanka Nikolić, predsjednica Udruženja žena Podrinja.

už podrinja - vlasenica

Projekat je finansiran od strane Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a implementira ga Udruženje žena Podrinja Vlasenica.

O aktivnostima UŽ Podrinja možete pročitati i na sledećem linku, klikom OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button