BiHističemonaslovna

Ženska mreža BiH : Povodom 16.dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja 24. i 25.11. redovna zalagačka konferencija „Femicid nije kraj jedne nesretne ljubavi – femicid je okrutno ubistvo“

Ženska mreža BiH povodom 16.dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja organizuje 24. i 25. novembra svoju redovnu zalagačku konferenciju pod nazivom „Femicid nije kraj jedne nesretne ljubavi – femicid je okrutno ubistvo“.

“Konferencija je prilika za članice Ženske mreže BiH sa područja cijele Bosne i Hercegovine da razmjene iskustva u radu protiv rodno zasnovanog nasilja, obavijestimo o aktivnostima koje smo poduzele u smislu zagovaranja za izmjene i dopune krivičnih zakona kao i o drugim temama koje direktno utiču na položaj žena i djevojčica u našim lokalnim zajednicama” – navodi Ženska mreža BiH u saopštenju.

Ovom prilikom u hotelu Hollywood na Ilidži, razgovaraće se na temu „Femicid nije kraj jedne nesretne ljubavi – femicid je okrutno ubistvo“.

Razgovoru će prisustvovati članice Ženske mreže BiH Amina Dizdar (SOC), Vedrana Frašto i Jadranka Miličević (CURE), zastupnici u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Alma Kratina i Dragan Mioković, te druge članice Ženske mreže BiH.

#16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja globalno je prepoznatljiva godišnja kampanja koja počinje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra i traje do 10. decembra, kada se obilježava Dan ljudskih prava. Cilj kampanje je podići svijest i potaknuti djelovanje za prevenciju i uklanjanje nasilja nad ženama i djevojčicama širom svijeta.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button