ističemonaslovnaRegija BiračRepublika Srpska

Agencija za bezbjednost saobraćaja – podrška Milićima i Vlasenici

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske potpisala je ugovore o sufinansiranju projekata sa 11 lokalnih zajednica, sve u cilju poboljšanja saobraćajne bezbjednosti.

Za ovu namjenu, republička Agencija obezbijedila je 77.000 maraka kojima će biti  sufinansirano 19 projekata u oblasti bezbjednosti saobraćaja. Lokalne zajednice će izdvojiti 94.729,00 KM – piše na web stranici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Republička Agencija za bezbjednost saobraćaja sufinansira značajne infrastrukturne projekte sa 50 odsto od ukupnih sredstava, odnosno do 10.000 KM, a ostatak obezbjeđuju lokalne zajednice.

– U poslednjih 5 godina mislim da smo sa lokalnim zajednicama utrošili milion i 100 hiljada maraka na projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, a ove godine je podijeljeno 77 hiljada od strane Agencije, što će iznositi ukupno 170 hiljada zajedno sa lokalnim zajednicama – rekao je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović.

Petrović je rekao da je Agencija raspisala peti javni poziv za podršku rješavanja lokalnih saobraćajnih problema, na koji se javilo 14 opština, a 11 ih je zadovoljilo uslove i kriterijume. Riječ je o gradovima i opštinama – Vlasenica, , Šamac, Milići, Oštra Luka, Stanari, Pale, Laktaši, Gradiška, Banja Luka, Trebinje i Šipovo.

agencija za bezbjednost saobraćaja - potpisivanje ugovora

Opštine Milići i Vlasenica potpisnice su ugovora. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Vlasenica Nevena Stupar navela je da projekat podrazumijeva infrastrukturna rješenja u zoni škole i drugim lokacijama rizičnim po bezbjednost saobraćaja.

“Sufinansiran je od strane Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u iznosu od 8.000 maraka, ostatak sredstava za realizaciju ovog projekta, opština Vlasenica obezbijediće iz vlastitih sredstava – kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Vlasenica Nevena Stupar.

Krajnji cilj rada i funkcionisanja Agencije za bezbjednost saobraćaja jeste svesti na minimum broj saobraćajnih nesreća i nezgoda.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button