ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Andrej Mikulić iz Banjaluke pobjednik u slaganju Rubikove kocke u Zvorniku

Andrej Mikulić iz Banjaluke ukupni je pobjednik Međunarodnog takmičenja u slaganju Rubikove kocke u Zvorniku.

Mikulić je čak u 14 disciplina osvojio jedno od prva tri mjesta u konkurenciji takmičara iz BiH ili u generalnom plasmanu.

On je novinarima rekao da Rubikovu kocku slaže od 2020. godine, te je izrazio zadovoljstvo što je bio dio ovog takmičenja koje je završeno danas.

Domaćin i jedan od organizatora takmičenja Aleksa Perušinović istakao je da su svi učesnici zadovoljni boravkom u Zvorniku.

Ističući da je ovo prvi put da se organizuje jedno ovakvo takmičenje u Zvorniku, Perušinović je izrazio zadovoljstvo odzivom takmičara i organizacijom.

Perušinović, kao učesnik takmičenja, bio je u devet disciplina među tri prvoplasirana takmičara u generalnom plasmanu ili na nivou BiH.

Organizatori su naveli da je oboreno i nekoliko rekorda, Andrej Mikulić postigao je najbolje vrijeme za BiH u disciplinama šest puta šest /1:42.82/ i sedam puta sedam /2:37.38/, a Filip Aleksić najbolje vrijeme u BiH za slaganje naslijepo kocke tri puta tri puta tri /1:34.67/.

U disciplini Rubikov sat, najbolje vrijeme za Srbiju postavio je Јakov Ljubičić /9.30/, dok je u megamiksu Aleksa Perušinović postavio najbolje vrijeme za BiH /1:02.12/.

Mikulić je od ranije poznat u slaganju Rubikove kocke, a brzina, fokusiranost i učenje novih algoritama pri sklapanju Rubikove kocke i ranije su svrstali ovog četrnaestogodišnjaka u odabrano društvo velemajstora ovog umijeća.

Na takmičenju u Americi, napravio je mozaik lika najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle, za šta mu je bilo potrebno nešto više od dva i po sata i čak 486 Rubikovih kocki.

Umijeće je pokazao baš u njujorškom hotelu u kojem je živio Tesla, o njemu su ranije pisali mediji.

Takmičenje u Zvorniku počelo je juče i održano je pod pokroviteljstvom Gradske uprave Zvornik.

Na dvodnevnom Međunarodnom takmičenju u slaganju Rubikove kocke učestvovalo je 35 takmičara iz Švedske, Grčke, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button