ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Bratunac: Prijem za mlade bračne parove

Načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović organizovao je svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi, podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta.

Ovo je četvrti organizovani prijem. Na prvom, drugom i trećem prijemu bila su prisutna 72 bračna para , dok su  na ovom prijemu Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći uručena za 19 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Četiri majke su dobile iznos od 500 KM za rođenje prvog djeteta,7 majki iznos od 700 KM za rođenje drugog djeteta , četiri majke iznos od 1000 KM za rođenje trećeg djeteta i četiri majke iznos od 1000 KM za rođenje četvrtog djeteta.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu, kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih da ostaju na prostoru naše opštine.

Od početka godine kao mjera stimulisanja nataliteta iz budžeta je izdvojeno 65.900 KM za jednokratne novčane pomoći za ukupno 91 porodicu.

(Opština Bratunac)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button