ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Centar za socijalni rad i milićki SŠC obradovali 90 djece paketićima

U Centru za socijalni rad u Milićima, podijeljeni su paketići koje su učenici i zaposleni u SŠC “Milutin Milanković” u Milićima prikupili tokom akcije “Jedno dijete,jedan slatkiš”. Direktor milićkog SŠC Marko Golić kaže da je obezbijeđeno 90 novogodišnjih paketića koji su dostavljeni u Centar za socijalni rad.

centar za socijalni rad - jedno dijete jedan slatkiš milići

“Prikupili smo novčana sredstva i uspjeli smo da obezbijedimo 90 novogodišnjih paketića za djecu sa posebnim potrebama. Na ovaj način željeli smo da damo značaj ovoj djeci” – kaže Golić.

Direktor Centra za socijalni rad Milići Branko Šalipurević zahvalio se milićkom SŠC na ovom gestu i podsjetio da su novogodišnje paketiće, osim djece korisnika usluga Centra, dobili i njihova braća i sestre.

centar za socijalni rad - jedno dijete jedan slatkiš milići

“To su djeca koja su prošla prvostepenu stručnu komisiju, koja su ometena u razvoju, djeca iz višečlanih porodica…Takođe nismo izostavili ni njihovu braću i sestre. Roditelji koji nisu danas došli po paktić, mogu to uraditi narednih dana od 07 do 15 časova u Centru za socijalni rad. Još jednom bih se zahvalio srednjoj školi koja je sprovela ovu akciju” – kaže Šalipurević.

Roditelji koji su došli u Centar za socijalni rad po paketiće, ističu da im je drago kada se organizuju ovakve manifestacije a najradosnija su svakako djeca.

centar za socijalni rad - jedno dijete jedan slatkiš milići

“Dobio sam paketić i sviđa mi se sve ovo što se nalazi u paketiću. Svake godine dobijam paketić i radujem se” – kaže Ljubisav Kovačević.

Rada Borić je podigla paketić za kćerku Anđelu. “Svake godine moja kćerka dobija paketić i to je raduje. Hvala na ovome načelniku i direktoru i svima koji su učestvovali” – kaže Rada.

Podjeli novogodišnjih paketića prisustvovao je i načelnik opštine Milići Marko Savić.

“Naša srednja škola ovom akcijom uvijek obraduje naše sugrađane, djecu sa posebnim potrebama i to je nešto najplemenitije što mogu raditi. Ja sam danas ovdje došao da svojim prisustvom dam podršku ovoj aktivnosti. Mi kao lokalna zajednica činimo sve što možemo da sve ove kategorije koje imaju socijana davanja, na vrijeme ih dobiju i mislim da smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica gdje se ova davanja isplaćuju redovno, tako da ćemo sigurno u tom smjeru nastaviti i dalje” – kaže načelnik Savić.

“Jedno dijete, jedan slatkiš” nije poslednja aktivnost milićkih srednjoškolaca. Oni će, kako kaže direktor milićkog SŠC Marko Golić, učestvovati i na manifestaciji Božićno selo koja počinje 04.januara.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button