ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Humanitarni bazar “Jedno dijete,jedan slatkiš” održan u Milićima

U okviru humanitarne akcije “Jedno dijete, jedan slatkiš” učenici i nastavnici milićkog SŠC “Milutin Milanković”,oganizovali su Humanitarni bazar a prikupljena novčana sredstva namijenjena su kupovini novogodišnjih paketića djeci sa poteškoćama u razvoju kao i djeci iz potrebitih porodica – kaže profesor pravoslavne vjeronauke i predstavnik tima za humanitarne aktivnosti u SŠC Milan Vuković.

humanitarni bazar - milići 2023

„Humanitarni bazar je završna aktivnost naše akcije „Jedno dijete jedan slatkiš“. Naši učenici su tokom projektne sedmice pravili različite novogodišnje ukrase koji se nalaze u prodaji na Bazaru. Bit ove akcije je da djecu naučimo solidarnosti ali i da pomognemo drugima jer od sakupljenog novac koji prikupljamo u školi i od prodaje proizvoda na Bazaru mi ćemo kupiti novogodišnje paketiće i podijeliti ih djeci sa poteškoćama u razvoju i djeci koja su u stanju socijalne potrebe“  kaže Vuković.

Šarolika ponuda je danas bila prisutna na Bazaru a svako je za sebe našao nešto. Slavica Ilić kaže da joj je cilj podžati srednjoškolce a da nije puno birala kada je kupovina proizvoda u pitanju.

„Mnogo mi se dopada ovaj Bazar. Ovo je jedan dobronamjeran i human događaj“ – kaže Slavica.

humanitarni bazar - milići 2023

Podršku srednjoškolcima, kupovinom proizvoda, dao je i Branislav Simić koji živi u Srbiji a rodom je iz sela Glušac.

„Super je ponuda, Kupio sam neku flašu“ – kaže Branislav.

Boban Vitić je takođe podržao akciju “Jedno dijete jedan slatkiš”.

„Danas sam došao da podržim akciju „Jedno dijete,jedan slatkiš“ i sviđa mi se kako su učenici SŠC „Milutin Milanković“ ovo pripremili i vjerujem da će akcija uspjeti, da se kupi što više paketića za djecu sa posebnim potrebama“ – kaže Vitić.

Svake godine podršku Bazaru daje i predsjednik SO Milići Predarag Sušić.

„Ovo je još jedan lijep gest naših učenika i dokaz da naša omladina razmišlja o svim kategorijama našeg društva, odnosno da jednim poklonom obraduju djecu. Mislim da je ovo jedna akcija koju svi građani treba da podrže a opština Milići je uvijek tu da podrži srednjoškolce u njihovim akcijama“ – kaže Sušić.

U pripremi Humanitarnog bazara učestvovali su prvenstveno učenici ekonomske struke, predvođeni profesoricama Slavicom Dabić i Sonjom Palangetić ali i učenici IT struke. Amina Ahmetović učenica trećeg razreda ekonomske struke kaže da je humanost najvažnija misija ovog Bazara.

„Imamo široku i bogatu ponudu a što je još najbitnije je da mi ovo radimo u humanitarne svrhe. Ukrasi za jelke su po 1 KM i to je simbolično ali na taj način prikupićemo dodatna sredstva da kupimo novogodišnje paketiće djeci kojima to roditelji ne mogu priuštiti. Takođe, napravili smo ramove za slike, vijence, ukrasne teglice i po prvi put dekupaž tehnikom smo ukrašavali predmete. Pravili smo i kolače , obratii smo pažnju da budu i mrsni i posni pa smo ih shodno tome i pakovali“ – kaže Amina.

Novogodišnji paketići prikupljeni u akciji SŠC “Jedno dijete, jedan slatkiš” biće podijeljeni tokom ove sedmice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button