ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Izbor deset najboljih sportista Srpske: Najbolji Božidar Vučurević

Božidar Vučurević (džudo) proglašen je najboljim sportistom Srpske na 69. Izboru najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”.

Na drugom mjestu našao se Nikola Drljić (odbojka), iza njega Marina Kurteš (karate), dok je za najboljeg sportistu iz Republike Srpske koji nastupa pod zastavom Srbije proglašen Nemanja Majdov.

Četvrti je Kosta Kondić (košarka), peti Matej Rašić (streljaštvo), dok je šesto mjesto zauzeo Andrej Nedić (tenis). Iza njega, na sedmom mjestu našao se Uroš Gutić (atletika), na osmom Nikola Drobnjak (kik-boks), deveti je Vladimir Stanković (rukomet), a 10. Nikola Ćetković (fudbal).

Dugogodišnji novinar brojnih medija, između ostalih i “Glasa Srpske”, “Nezavisnih novina”, “EuroBlica”, “Fokusa”, te televizija “Simić”, BEL i “Elta” Slobodan Babić, koji danas obavlja posao portparola Rukometnog saveza Republike Srpske i Košarkaškog kluba invalida Vrbas, dobitnik je nagrade “Zlatno pero – Limun Papić” koja se dodjeljuje najboljem sportskom novinaru u godini na izmaku.

Plaketa posthumno dodijeljena je Ružici Kokezi, proslavljenoj reprezentativki Jugoslavije i treneru, koja je osnovala Džudo klub Atos u Mrkonjić Gradu.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručilo je priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Slobodanu Kecmanu, koji je vodio juniore Igokee do titule u FIBA Ligi šampiona. Nagradu je dodijelila direktor Sektora za marketing “Glasa” Nataša Mikulić

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je članu Košarkaškog kluba invalida Vrbas Peri Kuzmanoviću.

Ove godine dodijeljene su plakete za doprinos razvoju i podršku sportu koje su pripale kompaniji “m:tel” i “Elektroprivredi Republike Srpske”. Nagrade su primili generalni direktori Jelena Trivan i Luka Petrović.

Specijalno priznanje za jubilej pripalo je košarkaškom klubu Igokea, koji je proslavio 50 godina postojanja. Priznanje je dodijalila glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” Borjana Radmanović Petrović.

U sklopu “Glasove” manifestacije Radio-televizija Republike Srpske je za najbolji sportski događaj u 2023. godini proglasila ATP turnir 250 Srpska open. Nagradu je uručila direktor RTRS-a Dijana Milanković, a nagradu je primio predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button