ističemonaslovna

Jedno dijete,jedan slatkiš -humanitarni bazar u Milićima 22.12. u 10h

U SŠC “Milutin Milanković” u Milićima traje humanitarna akcija “Jedno dijete, jedan slatkiš” u okviru koje učenici i nastavnici prikupljaju sredstva za paketiće koji se dodeljuju djeci sa poteškoćama u razvoju kao i djeci iz potrebitih porodica – kaže profesor pravoslavne vjeronauke u SŠC i ispred tima za humanitarne aktivnosti Milan Vuković.

„Naša škola već nekoliko godina zaredom organizuje humanitarnu akciju pod nazivom “Jedno dijete,jedan slatkiš”. U okviru te akcije, kolektiv škole i učenici prikupljamo novac od kojeg kupujemo paketiće za djecu za poteškoćama u razvoju, kao i za djecu koja su u stanju socijane potrebe. Takođe, organizujemo i humanitarni Bazar na Trgu rudara, gdje će biti predstavljeni proizvodi, koje su naši učenici izradili tokom projektne sedmice pod rukovodstvom profesorica Sonje Palangetić i Slavice Dabić. To su novogodišnji ukrasi ali i predmeti za svakodnevnu upotrebu, kao i kolači. Bazar je prodajnog karaktera i novac koji prikupimo, poslužiće nam za kupovinu paketića” – kaže profesor Vuković.

jedno dijete jedan slatkiš - milići

Vuković je pozvao sugrađane da u što većem broju dođu na Bazar i da i ove, kao i prethodnih godina, podrže srednjoškolce u njihovoj humanoj misiji.

“Ovom akcijom, mi želimo da pomognemo naše potrebite sugrađane ali i da naučimo djecu da moraju biti solidarni, da razvijaju empatiju i osjećaj za drugog, jer samo tako će postati bolji ljudi“ – poručio je Vuković.

Humanitarni Bazar biće održan u petak 22.decembra sa početkom u 10:00 časova na Trgu rudara u Milićima.

O prethodnoj aktivnosti SŠC “Milutin Milanković” Milići možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button