ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Kreditno zaduženje Zvornik stana

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Zvornika prihvaćena je Odluka o davanju garancije na kreditno zaduženje ovom preduzeću kod poslovne banke u iznosu od 500.000 KM za finansiranje prenesenih obaveza.

Skupština je dala saglasnost i na Odluku Nadzornog odbora „Zvornik stana“ o usvajanju cijena isporuke toplotne energije za poslovne prostore koje su umanjene u odnosu na dosadašnje. U zavisnosti od zapremine poslovnih prostora cijena je smanjena u rasponu od 27 do 70 posto. Ova odluka će umanjiti prihod preduzeću, ali važnije od toga je da se na taj način pokuša vratiti određeni broj korisnika Zvornik stana, rekao je v.d. direktora ovog preduzeća Stevo Savić.

Odbornici su donijeli i Odluku o usvajanju visine cijene grijanja po utrošku – očitanje kalorimetra. Cijena je ostala nepromijenjena, ali je ispoštovana procedura da na nju saglasnost da Skupština opštine Zvornik.

Usvojena je i Odluka o cijeni ostalih usluga AD Zvornik stana, gdje su postojeće cijene usluga ostale iste, s tim što su u cjenovnik usluga dodate tri nove stavke i to angažovanje radne snage, radovi na instalacijama centralnog grijanja po zahtjevu korisnika stambenog i poslovnog prostora i privremeno priključenje na termoenergetska postrojenja za potrebe ispitivanja odnosno probnog pogona, a u svrhu ostvarivanja prihoda po osnovu izvedenih radova na zajedničkim instalacijama ZEV-a.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button