ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

KUD “Prota Matija Popović” Milići održao Godišnji koncert

KUD “Prota Matija Popović” Milići održao je sinoć Godišnji koncert na kojem su nastupili članovi svih pet folklornih grupa. Predsjednik KUD-a, Marko Golić kaže da Društvo broji 185 članova i dodaje da su tokom ove godine imali 18 nastupa.

kud prota matija popović - milići godišnji koncert

“Imamo 185 članova u dvije sekcije – igračka i muzička. KUD funkcioniše u pet grupa od škole folkora, preko pripremnog i izvođačkog ansambla do veterana koji su formirani u aprilu ove godine. Tokom 2023.imali smo 18 nastupa a dali smo doprinos i održavanju manifestacija u našoj opštini” – kaže Golić.

Članovi KUD-a ističu da su zadovoljni programom rada kulurno-umjetničkog društva.

kud prota matija popović - milići godišnji koncert

„Generalno entuzijazam 30-ak ljudi preovladava u rekreativnoj grupi. Do sada smo imali pet nastupa. Igramo sa dvije koreografije Leskovac i Gruža.  Mislim da je ovo jedan dobar vid za „pražnjenje„ negativne energije i hvala svim sponzorima koji nas podžavaju. Nadamo se da ćemo  u narednoj godini ili narednim godinama ugostiti rektreativne grupe kod kojih smo mi išli u posjetu“ – kaže Sušić koji je, osim što je član rekreativne grupe i predsjednik Skupštine KUD “Prota Matija Popović”.

kud prota matija popović - milići godišnji koncert

Jovana Ristanović član je Prvog ansambla. “Zadovoljna sam radom KUD-a. Ove godine smo putovali u Makedoniju i bilo nam je jako zanimljivo, jedno jako lijepo iskustvo. Idemo i na sve druge nastupe gdje nas pozovu“ – kaže Jovana.

Nastup KUD “Prota Matija Popović” Milići u prepunoj dvorani Sportskog centra u Milićima,  završen je dodjelom zahvalnica sponzorima i zaslužnim članovima KUD-a.

Sponzori: načelnik opštine Milići Marko Savić, v.d.direktora ŠG “Milići” Zoran Kipić, v.d.direktora Sportskog centra Milići Mirko Simić, Wood-Impex Milići, VS-Comerc Bijeljina, AD “Komunalno” Milići, TR “San” Milići, Kruno Vlačić Tehnometal Vlasenica, Drvo-promet Vlasenica, Toša Petrović, Cvjećara Golić Milići.

Zaslužni članovi KUD-a : Anja Šupić, Nikolina Kovačević, Igor Cvetković, Branko Tešić i Danka Šarac.

Kulturno-umjetničko društvo “Prota Matija Popović” Milići učestvovaće i na manifestaciji Božićno selo, koja počinje 04.januara na Trgu rudara u Milićima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button