BiHističemo

MI BOSPO za mlade poduzetnike: edukacije za MI-BOSPO klijente

Uspješno je završen prvi ciklus edukacija iz oblasti digitalnog marketinga prema mladim poduzetnicima, MI-BOSPO klijentima.  Edukacije su sastavni dio kreditnog proizvoda OKREDIT, kreirane kao nefinansijska usluga klijentima, a omogućene su uz podršku EBRD-ovog programa Mladi u biznisu i uz saradnju sa EBRD i  IPC timom.

Učesnici ovog programa edukacija su imali mogućnost da prate  tri modula, aktivno su učestvovali i postavljali pitanja iz ove oblasti. Ovaj događaj za mlade poduzetnike bio je i prilika da razmijene iskustva, stvaraju nove poslovne kontakate.

„Veoma nam je važan segment mladi u BiH, dugo smo razmišljali na temu šta bi mogao biti dobar i konkretan doprinos koji mikro kreditna organizacija kao kreditor može dati jačanju mladih osoba, mladih poduzetnika, te smo potpisivanjem ugovora sa EBRD za podršku mladima veoma zadovoljni da možemo isporučiti  i nefinansijsku uslugu uz kredit. Ulaganje u znanje, u edukacije kako voditi poslovanje, zaista je vrijednost koja će voditi ka uspjehu. Želimo da mladi ljudi ostanu u BiH, da budu uspješni u svojim poslovima, vjerujemo u njihovu kreativnost i potencijal, a i tokom naredne godine MI-BOSPO će takođe nastaviti da vrijedno  radi na ovom projektu.“ – istakao je Safet Husić, direktor MI-BOSPO-a.

Predavač iz oblasti digitalnog marketinga je bio Milan Maglov, iz Beograda. IPC tim i MI-BOSPO tim su aktivno radili i pratili proces isporuke. Po okončanju treninga, učesnicima su podijeljeni certifikati za uspješno završen trening iz oblasti digitalnog marketinga. Pozitivne povratne informacije učesnika edukacija znače veoma mnogo i pokazatelj su da je tema korisna, da će značiti za dalji razvoj poslovanja mladih poduzetnika.

Naredni ciklus edukacija iz druge oblasti, planiran je naredne godine.

Ova mikrokreditna organizacija se raduje uspjehu svojih klijenata, i uspjehu mladih poduzetnika, vjeruje da će svi polaznici treninga iskoristiti stečeno znanje za unaprjeđenje svog posla, a MI-BOSPO će vrlo rado biti podrška na njihovom poslovnom putu.

Zahvaljujemo se EBRD timu, IPC timu.

MI-BOSPO, inspirisan uspjesima svojih klijenata!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button