ističemoRegija Birač

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti – podijeljeni letci u Milićima

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici PS Milići, obilježili su juče podjelom letaka na Trgu rudara te u blizini OŠ “Aleksa Jakšić” i SŠC “Milutin Milanković” u Milićima. Letci sadrže osnovne informacije o štetnom djelovanju najčešće upotrebljivanih droga, posljedicama i opasnostima koje izaziva njihovo konzumiranje.Ove godine letak nosi naziv “Stop zavisnost.Put koji ne vodi nigdje” – kaže komandir policijske stanice u Milićima Slavko Bošković.

“Prije svega, letak sadrži edukativni dio za roditelje, kako da prepoznaju ukoliko dijete konzumira drogu i kako to spriječiti. Policijska stanica Milići je u sklopu represivnih aktivnosti, tokom ove godine evidentirala 13 slučajeva koji se odnose na oblast zloupotrebe droga i svi su oni sankcionisani u skladu sa Zakonom o prekršajima” – kaže komandir PS Milići Slavko Bošković.

mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti - komandir Bošković

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježava se od 15. novembra do 15. decembra a komandir Bošković je najavio narednu akciju koja se odnosi na upotrebu pirotehničkih sredstava tokom predstojećih praznika.

“Akcija se odnosi na neovlaštenu upotrebu pirotehničkih sredstava i nosi naziv “Petarde nisu igračke”. Prije svega zajedno sa osnovnom i srednjom školom, organizovaćemo predavanja, gdje će se učenicima prezentovati opasnosti od upotrebe petardi a u drugom dielu akcije zajedno sa inspekcijskim službama vršimo kontrolu prodaje pirotehničkih sredstava” – napomenuo je Bošković i ovim putem  građanima opštine Milići poželio srećne predstojeće praznike bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje u periodu od 11. decembra ove godine do 15. januara 2024. godine preventivnu kampanju „Petarde nisu igračke“ sa ciljem podizanje svijesti građana o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehnike, ali i upoznavanje sa odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova kojim je propisan promet, proizvodnja i korišćenje eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova na teritoriji Republike Srpske.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button