BiHističemo

“Najpoželjniji poslodavac“ – kompanija u kojoj želite raditi!

U toku je najveće istraživanje – ko je najpoželjniji poslodavac-kompanija u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u stvaranju pozitivne atmosfere na tržištu rada u našoj zemlji.

Organizator Kolektiv d.o.o./MojPosao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već sedamnaestu godinu zaredom organizuje najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.mojposao.baimaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH.

Brzim glasanjem do vrijedne nagrade

U online anketi – najpoželjniji poslodavac- mogu učestvovati svi putem portala MojPosao.ba, a učesnike istraživanja očekuje i vrijedna nagrada. Istraživanje je otvoreno do 26. decembra 2023.

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uslove za rad

Istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH pruža jedinstvenu priliku da se oda priznanje onim poslodavcima koji nude najbolje uslove za rad kao i priliku za razvoj i edukaciju zaposlenika. Cilj ovog projekta jeste da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednim – sretan radnik, uspješna kompanija. Istovremeno, istraživanje nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

Snažan brend poslodavca privlači dobre radnike

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih. Izgradnja brenda poslodavca traži konstantno ulaganje, ali je zato snažan brend poslodavca po mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i poslotražioci, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao. 

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac-kompanija“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Cjelokupan poredak najpoželjnijih poslodavaca za 2022. godinu po sektorima možete pronaći na www.poslodavac.ba

Da li se vaša kompanija ove godine našla na listi najpoželjnijih poslodavaca?

Učestvujte u ANKETI i saznajte!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button