ističemonaslovnaRegija Birač

Ne propustite priredbu : 07.12. OŠ “Aleksa Jakšić” Milići u 16:30h

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Milićima će biti upriličena priredba pod nazivom “Osloni se na drugoga”. Priredbu  će izvesti članovi omladinske dramske sekcije “TeArt” iz Milića te učenici milićke osnovne škole “Aleksa Jakšić” i SŠC “Milutin Milanković” Milići. Diplomirani komparativista i teatrolog Ana Vitić iz Milića, koja je vodila dramsku sekciju i jedan od organizatora, poziva vas da ne propustite priredbu i napominje, da je cilj organizovanja ovog događaja buđenje svijesti građana o postojanju djece sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju kao i njihovih porodica.

„Cilj nam je da probudimo svijest kod građana o postojnaju djece sa poteškoćama u razvoju i na njihove porodice, ali isto tako da ih uključimo u sve aktivnosti koje se tokom godine dešavaju u našoj lokalnoj zajednici. Hoću da istaknem, da ta djeca ne postoje samo u mjesecu decembru, kad se obilježava Dan osoba sa invaliditetom, već su tu cijeliu godinu i trebalo bi češće da ih se sjetimo” – kaže Vitićeva.

ne propustite - priredba

Ona se zahvalila Centru za socijalni rad Milići,, osnovnoj školi i ostalima koji su podrška u organizovanju priredbe.

“Zahvalila bih se Centru za socijalni rad koji nam je pružio veliku podršku, direktru osnovne škole u Milićima koji nam je ustupio prostor, učiteljici Tanji Marković koja nam je pružila pomoć i podršku ali i učenicima osnovne i srednje škole i članovima dramske sekcije, koja nažalost više ne radi, ali eto članovi su željeli da učestvuju u ovoj priredbi“ – kaže Vitićeva i dodaje da je i slogan priredbe „Osloni se na drugoga“ poruka, da jedni drugima, a posebno djeci sa poteškoćama, treba da budemo oslonac i podrška.

Stoga ne propustite priliku da dolaskom na priredbu budete dio obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Omladinska dramska sekcija „TeArt“ osnovana je u februaru ove godine. Do sada su se milićkoj publici predstavili dva puta a trenutno ne rade jer nemaju adekvatan prostor za održavanje proba.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button