ističemonaslovnaRegija BiračSvijet

Novogodišnji paketići za djecu Šekovića – akcija traje do 24.12.

Do 24. decembra traje akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu Šekovića. Novogodišnji paketići mogu se donijeti svakim radnim danom u prostorije Narodne biblioteke u Šekovićima od 07:00 do 15:00 časova – naveo je jedan od organizatora Mladen Milić.

“Dragi Šekovljani i svi humani ljudi, pozivamo vas da i ove godine učestvujete u najvećoj humanitarnoj akciji prikupljanja novogodišnjih paketića sedmu godinu zaredom, za socijalno ugroženu djecu u našim Šekovićima. Ove godine želimo da našu humanitarnu akciju učinimo još više posebnom, tako što će  prikupljene paketiće i pomoć dijeliti Djeda Mrazovi, i to na motorima!   Za to će se pobrinuti naša stranica (Šekovići) i humani motoristi volonteri iz Šekovića. Potrudićemo se i da ove godine humanitarna akcija proširi svoj pozitivan uticaj i još više pomognemo našim porodicama” – navedeno je u pozivu.

Kako učestvovati ?

Takođe, ako niste u mogućnosti da fizički donesete paketić, u akciji možete učestvovati tako što ćete uplatiti novac na neki od tekućih (ili deviznih) računa na ime organizatora (Mladen Milić, Perica Bruic, Nebojša Mićić).

Uplaćeni iznosi će se koristiti za kupovinu novogodišnjih paketića, odjeće, obuće i druge humanitarne pomoći. Sve uplate i imena darodavaca, kao i računi, biće transparentni i javno dostupni u svakom trenutku, kao i račun za svaku utrošenu stavku – naglašavaju organizatori i ističu da je humanitarna akcija  volonterska i ne postoje bilo kakve naknade, osim ogromne količine ljubavi i sreće za volontere, koji su I ove godine dobrodošli!

Podjela paketića

Svi prikupljeni paketići biće podijeljeni na osnovu socijalnog statusa djece, odnosno porodica iz kojih dolaze.

Prošle godine, bilo je prikupljeno 95 paketića, odjeće, obuće i humanitarne pomoći u vrijednosti od 2845 КM I podijeljeno je onima kojima je najviše potrebna pomoć!

“Sve to je najviše vaša zasluga, zasluga humanog naroda Šekovića, kao i dijaspore koja nikad ne zaboravlja svoj zavičaj!  Ovom prilikom se zahvaljujemo svim humanim ljudima koji su do sada dali i daju svoj najveći doprinos, razvijajući tako empatiju, rodoljublje i jačanje srpskog društva – radujemo se svakoj sljedećoj zajedničkoj aktivnosti! Budimo humani“ – poručuju u svom pozivu organizatori ove akcije. 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button