ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Novogodišnji prijem u Alumini

Menadžment kompanije „Alumina“ priredio je danas novogodišnji prijem za zaposlene na odgovornim pozicijama, prilikom čega su sumirani rezultati privrednog društva „Alumina“ u 2023. godini, odnosno predočeni ciljevi i zadaci kojima će se stremiti u narednom periodu, prije svega u 2024. godini.

Ovom tradicionalnom susretu, pored članova Uprave kompanije, priustvovali su i stečajni upravnici Fabrike glinice „Birač“ i zavisnih preduzeća „Mehanike“ i „Alusila“, Miodrag Petrović, Goran Domuz i Marko Krsmanović, zatim članovi Odbora povjerilaca Fabriike glinice „Birač“ u stečaju, na čelu sa predsjednikom Vasom Stanojevićem, kao i Gordan Pavlović, vlasnik firme „Pavgord“, najvećeg povjerioca Fabrike glinice „Birač“ u stečaju, inače matičnog preduzeća „Alumine“.

Novogodišnjem prijemu prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović sa svojim saradnicima, kao i predstavnici sredstava informisanja iz Zvornika.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Upravnog odbora Zoran Stevanović je rekao da će „Alumina“, uprkos svim turbulencija na evrpskom i svjetskom tržištu, na kojima je prisutna sa svojim proizvodima, i ovu poslovnu godinu završiti uspješno.

O očekivanjima u 2024. godini Stevanović kaže:

-Pred nama je godina u kojoj ulazimo veoma ambiciozno. Pored osvajanja novih proizvoda i podizanja kapaciteta proizvodnje postojećih proizvoda, nastojaćemo da se suprostavimo svim izazovima koji nas očekuju u pogledu globalne tržišne situacije, gdje tražnja za robama pada i gdje svakodnevno poskupljuju sve sirovine koje mi koristimo u našem proizvodnom procesu – rekao je Stevanović.

Kako se boriti protiv toga, objasnio je da će to prije svega biti smanjenem troškova, zatim povećanjem kapaciteta, naročito tamo gdje su cijene povoljnije za našu fabriku, odnosno za one proizvode koji imaju ozbiljniju prođu na tržištu u cjenovnom smislu i gdje „Alumina“ ostvaruje veći profit.

-U sljedećoj godini nam je namjera da privedemo kraju stečajne postupke u Fabrici glinice „Birač“ i tri zavisna preduzeća, „Energoliniji“, „Mehanici“ i „Alusilu“, gdje ćemo konačno zaokružiti svu imovinu koja se nalazi u fabričkom krugu i gdje ćemo obezbijediti da se sve nepokretnosti usklade sa gruntovnom i katastarskom evidencijom, tako da ćemo konačno imati sve uknjiženo i sve upisano na onoga kome ono realno pripada – rekao je Stevanović.

Predsjednik Upravnog odbora poželio je svim poslovnim partnerima, kupcima i dobavljačima kompanije „Alumina“, kao i građanima Zvornika i ove regije, srećne nastupajuće praznike, sa porukom „da se svi zajedno borimo i ostvarujemo što bolje rezultate, te da se više međusobno poštujemo i gledamo naprijed“.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button