ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Održano predavanje za osnovce u Čelopeku i Zvorniku “Petarde nisu igračke”

Predstavnici PU Zvornik održali su predavanje o upotrebi pirotehničkih sredstava u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Čelopeku i Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku.

“Tokom predavanja, učenici su upoznati sa vrstama pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, posljedicama koje proizilaze iz nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, mjestima na kojima je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava, kao i o odredbama zakona koje sankcionišu nedozvoljenu upotrebu pirotehničkih sredstava”, saopšteno je iz PU Zvornik. Petarde, vatrometi, rakete, sve su to opasnosti koje vrebaju za vrijeme novogodišnjih praznika.

Cilj predavanja je da se ojača svijest djece o tome koliko su sva ta sredstva opasna.Zakon o javnom redu i miru predviđa da se novčanom kaznom od 300 do 900 КM kazni onaj ko upotrijebi pirotehnička sredstva na način i na mjestima na kojima se izaziva uznemirenost građana. Isto se predviđa da će se kazniti roditelj staralac maloljetnika koji prekrši zakon, a kazna iznosi od 400 do 1.200 КM.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button