ističemoMagazinRegija BiračVijesti

Posna pita sa prazilukom

Jedi fino i živi zdravo uz posna jela. Pročitajte recept za posnu pitu sa prazilukom.

Sastojci

za 4 osobe

500 g praziluka

1 osrednja šargarepa

150 g pirinča ili kinoe

po ukusu soli i bibera

100 ml mineralne vode

100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za poprskati kore

500 g kora za pitu

Priprema

U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva, ali nemojte da vam bude prekuvan.

Ako imate braon kinou, skuvati nju umesto pirinča.

Procediti i ostaviti pirinač ili kinou na stranu, prethodno rastresti viljuškom.

U veći i dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja.

Praziluk očistiti i oprati pa ga iseći na pola, moji su bili ogromni, sekla sam ih na 4 dela, pa ih iseći na što tanje snitice, staviti u tiganj i pržiti ih na tiho, kada su se malo propržili, dodati jednu narendanu šargarepu i nju propržiti zajedno sa prazilukom.

Dodati soli i bibera po ukusu, ako želite umesto soli možete dodati  kašičicu vegete, sve dobro promešati.

Dodati skuvani pirinač i sjediniti sa prazilukom.

Staviti jednu koru,poprskati ih sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.

Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, koji ste špostavili sa papirom za pečenje.Ostavite malo razmaka između rolata, da vam se fino ispeku.

U pakovanjuod 12 kora, dobije se 4 rolata.

Gledajte da rasporedite fil da imate dovoljno za svih 12 kora.

Kore premazati smesom od ulja i kisele vode.Posuti po želji sa susamom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

Prijatno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button