Posna pita sa prazilukom
Jedi fino i živi zdravo uz posna jela. Pročitajte recept za posnu pitu sa prazilukom.
Sastojci
za 4 osobe
500 g praziluka
1 osrednja šargarepa
150 g pirinča ili kinoe
po ukusu soli i bibera
100 ml mineralne vode
100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za poprskati kore
500 g kora za pitu
Priprema
U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva, ali nemojte da vam bude prekuvan.
Ako imate braon kinou, skuvati nju umesto pirinča.
Procediti i ostaviti pirinač ili kinou na stranu, prethodno rastresti viljuškom.
U veći i dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja.
Praziluk očistiti i oprati pa ga iseći na pola, moji su bili ogromni, sekla sam ih na 4 dela, pa ih iseći na što tanje snitice, staviti u tiganj i pržiti ih na tiho, kada su se malo propržili, dodati jednu narendanu šargarepu i nju propržiti zajedno sa prazilukom.
Dodati soli i bibera po ukusu, ako želite umesto soli možete dodati kašičicu vegete, sve dobro promešati.
Dodati skuvani pirinač i sjediniti sa prazilukom.
Staviti jednu koru,poprskati ih sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.
Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, koji ste špostavili sa papirom za pečenje.Ostavite malo razmaka između rolata, da vam se fino ispeku.
U pakovanjuod 12 kora, dobije se 4 rolata.
Gledajte da rasporedite fil da imate dovoljno za svih 12 kora.
Kore premazati smesom od ulja i kisele vode.Posuti po želji sa susamom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Prijatno!