ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Predstavljena knjiga Stevana Ivanovića „Na pragu predaka“

Knjiga Stevana Ivanovića „Na pragu predaka“, predstavljena je sinoć u prepunom holu Osnovne škole “Sveti Sava”.

Knjiga “Na pragu predaka”, koja je štampana u izdanju “Eurografike” Zvornik, govori o istorijskoj prošlosti njegovog šireg zavičaja. Autor opisuje borbu za opstanak svojih predaka na prostoru koji je naviše bio ugrožen i koji je najviše stradao u ratovima za nezavisnost Srbije krajem 19. vijeka, kao i u dva svjetska rata u 20. vijeku.

“Jednim dijelom knjiga obuhvata i šire područje, odnosno dolinu Drine. U djelu je prikazano i istorijsko stradanje našeg naroda u 19. i 20. vijeku”, istakao je autor Ivanović.

U recenziji koju je napisala profesorica Milosava Savić piše da je Ivanović koristeći istorijske podatke predao čitaocima interesantnu istoriju svoje porodice u posljednjih 150 godina.

 O knjizi su govorili recenzent Milosava Savić, glavni urednik mr Mirko Babić, Radosav Perić, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ iz Zvornika i saradnik na projektu „Enciklopedija Republike Srpske“ i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Stevan Ivanović je rođen u Donjem Šepku gdje i danas živi. Ostavio je dubok trag tokom prosvjetnog i društvenog rada obavljajući niz odgovornih funkcija. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad među kojima su najvažnije Medalja zasluga za narod i Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ SO Zvornik.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button