ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Promovisan „Karneval bola“ i nagrađeni najvjerniji čitaoci u Narodnoj biblioteci Zvornik

 „Završna manifestacija“ na kojoj su predstavljeni rezultati rada u ovoj godini, prezentovani novi naslovi, nagrađeni najvjerniji čitaoci te promovisan roman „Karneval bola“ Karla Astrahana, održana je večeras u Narodnoj biblioteci.

Nega Stjepanović, direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke u Zvorniku istakla je da su u ovoj godini organizovali, pripremili i realizovali više od 150 različitih sadržaja, od obrazovno-zabavnih radionica, promocija, predavanja, gostovanja pisaca za djecu i odrasle, te niz drugih događaja. „Sa ciljem kvalitetnije i brže ponude i usluge našim korisnicima, radili smo i na edukaciji, kako sopstvenog, tako i ostalog bibliotečkog kadra“, rekla Stjepanovićeva.

Ona je dodala i da su uradili nekoliko projekata u okviru kojih su promovisali Zvornik u cijelom regionu. Projekat o Nikoli Vasiću, zvorničkom Stradivariju, koga smo predstavili u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji. Izdvojila bih i promociju zvorničkih korjena Kapitaline Erić, a za nekoliko dana završavamo projekat promocije zvorničkih početaka Sofke Nikolić.

Ove godine organizovali smo i dvije, sada već tradicionalne, manifestacije „Dani Marka Markovića“ i Festival humora i satire „Kriva Drina“. Nabavljeno je oko 2.000 novih naslova tako da biblioteka sada raspolaže sa oko 100.000 knjiga, istakla je Stjepanovićeva.

Narodna biblioteka nagradile je večeras najvjernije čitaoce, a jedan od njih je bio Ognjen Stojkić.

Posjetiocima Narodne biblioteke večeras je predstavljen dio novih naslova koji su nabavljeni ove godine te promovisan roman „Karneval bola“ Karla Astrahana, u izdanju NBZ i IK „Liberland“. Djelo je pseudoistorijsko i govori o bogumilima. Radnja počinje u 10. vijeku, a prenosi se u sadašnjost kroz parcijalne životne sudbine, rekao je Astrahan. Priču iz romana čitao je glumac Zoran Ćosić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button