ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Saopštenje Narodnog fronta nakon napada na Ilića

Povodom napada na člana Glavnog odbora Narodnog fronta i urednika nezavisnog portala „Bolji Zvornik“, Vladimira Ilića, Gradski odbor Narodnog fronta Zvornik oglasio se saopštenjem u kojem se kaže:

Gradski odbor Narodnog fronta Zvornik najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja prema svojim članovima. Pored poražavajućih vijesti o raznim vrstama nasilja u našem gradu, kojima smo
svakodnevno izloženi, još više poražavajuća činjenica je da su napadači u ovom slučaju zaposlenici Gradske uprave Zvornik i istaknuti simpatizeri SNSD-a. Oba napadača tu noć su sjedili za stolom gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, koji se u privatnom pozivu ogradio od napadača i bilo kakve vrste nasilja, a kako bi nas ubijedio u tačnost njegove izjave, pozivamo ga da nam to i dokaže. Gradski odbor Narodnog fronta Zvornik zahtijeva da se oba napadača pod hitno suspenduju i sankcionišu, te poručujemo da su ovakvi oblici nasilnih udara na naše članove od strane pozicionih struktura nedopustive i mogu samo još više ojačati i ujediniti borbu za bolji i sigurniji Zvornik. Poštujemo zakon i vjerujemo da će institucije preduzeti sve neophodne mjere, u protivnom bićemo prinuđeni da se sami branimo svim raspoloživim sredstvima” stoji u saopštenju.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović izjavio je povodom ovog slučaja, osuđuje bilo kakvo nasilje i poziva policiju i nadležne organe da što prije reaguju.

Saopštenje je izdala i PU Zvornik.

“Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su 24.12.2023. godine lišili slobode lice inicijala G.Š. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kriviča djela „Tjelesna povreda“ i „Ugrožavanje sigurnosti“.

Naime, navedenog dana, oko 00,15 časova, Policijska stanica Zvornik je obaviještena od strane nadležne zdravstvene ustanove da se lice inicijala V.I. javilo radi ukazivanja ljekarske pomoći zbog povreda koje je zadobilo u tuči ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku. Postupajući po prijavu policijski službenici su utvrdili da je na navedenoj lokaciji došlo do narušavanja javnog reda i mira između više lica u kojoj je lice V.I. zadobilo tjelesne povrede.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio preduzimenje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenih krivičnih djela. Slijedi dalji rad po prijavi” stoji u saopštenju PU Zvornik.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button