ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Škola mladih lavova – Održana prva radionica za mlade

U okviru projekta “Škola mladih lavova” održana je prva radionica za mlade lavove (Young Lions School)! Mladi iz Srebrenice, Bratunca, Milića i Vlasenice, njih 40, uzrasta 14 do 17 godina učestvovalo je na radionici pod nazivom  “Zanimljiva istorija Srebrenice, Bratunca, Milića i Vlasenice: događaji, lokaliteti, običaji i ličnosti kojima se ponosimo”.

škola mladih lavova - prijatelji srebrenice
škola mladih lavova

“Ovo je prvo od petnaest druženja tokom kojeg će ovi mladi ljudi dizajnirati interaktivnu medijsku mapu svog kraja, uz mentorsku podršku novinara i predavača. Danas su se sa polaznicima družili profesori istorije, predavači i aktivisti iz ove četiri lokalne zajednice – Adem Mehmedović, Boban Filipović, Zorica Ribar i Tatjana Golijanin,  a razgovarano je o stećcima, ostacima starih rimskih naseobina, prirodnim ljepotama, ali i o malo poznatim činjenicama i zanimljivostima” saopšteno je iz Udruženja Prijatelji Srebrenice koje realizuje projekat.

Osim interaktivnih radionica, polaznike očekuju izleti, rad na terenu, učenje, zabava i druženje, a sa ciljem unaprijeđenja vještina mladih ljudi, budućih lidera naših zajednica. 

“Škola mladih lavova ” (Young Lions School) je projekat koji provodi Udruženje “Prijatelji Srebrenice”, uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button