ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica: Predavanje “Petarde nisu igračke”

U SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica održano je predavanje u okviru kampanje “Petarde nisu igračke”.

Mnogi misle da će upotrebom različitih pirotehničkih sredstava uljepšati i zanimljivijim učiniti svoje proslave, ne sluteći koliku opasnost nose petarde, vatrometi, rakete.

“Da petarde nisu igračke i kakvim su sve opasnostima izloženi upotrebom pirotehničkih sredstava, učenicima ove škole objasnio je pripadnik Policijske stanice Vlasenica Srđan Stanišić. Školski policajac je, sa svojim kolegom koji brine o bezbjednosti osnovaca Darkom Đurićem, učenicima prvih razreda održao predavanje čiji je cilj bio ne samo podizanje svijesti o opasnostima koje nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehnike, nego i upoznavanje sa odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o eksplozivnim materijama, u koje se ubrajaju i pirotehnička sredstava. Vjerujemo da će sve ono što su čuli tokom predavanja, naše đake motivisati da praznične dane provedu ne izlažući se opasnostima i ne koristeći pirotehniku”, objavljeno je na Fejsbuk profilu ove škole.
Kampanju “Petarde nisu igračke” provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 11. decembra 2023. do 15. januara 2024. godine

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button