ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

TŠC Zvornik: Simulator vožnje spreman za učenike

Simulator vožnje isporučen je u Tehničko đkolski centar Zvornik.

“Simulator vožnje služi za sprovođenje istraživanja vezanih za ponašanje vozača u simuliranim uslovima saobraćaja. Sastoji se od vozačkog dijela (sjedište sa pedalama, upravljačem i mjenjačem), te tri međusobno povezana ekrana na kojima se prikazuje određeni scenario i pruža se interaktivan prikaz stvarnosti. U zemljama Evrope simulator je sastavni dio pri obuci vozača. Jedna od najbitnijih stvari koje simulator donosi su situacije koje se u realnom svijetu ne mogu priuštiti kandidatima, dok simulator omogućava prolazak kroz skoro svaki događaj sa kojim bi se vozači u nekom periodu mogli susresti na putu (magla, kiša, putevi sa više traka, pješaci”, saopšteno je iz ove škole.

Nabavkom simulatora vožnje postali smo jedna od tek nekoliko škola u RS i BiH koje svojim učenicima u saobraćajnoj struci mogu obezbjediti veoma kvalitetnu praktičnu obuku vožnje u svim kategorijama i u svim vremenskim i terenskim uslovima. S obzirom na činjenicu da je za simulator potrošen manji iznos sredstava u odnosu na planirana sredstva, tačnije 41.000 KM, ostatak novca utrošen je na opremanje učionica multimedijalnom opremom – istakao je direktor škole Goran Grujić.

On je dodao da je na taj način ispunjen jedan od strateških ciljeva za period 2019-2024. a to je da svaka učionica ima multimedijalnu opremu (projektor ili TV uređaj).

Uz radove na unutrašnjem opremanju prostorija škole, nastavljaju se poslovi na uređivanju školskog dvorišta.

Radovi na postavljanju ograde i sređivanju dvorišta su u toku. Javnost će biti blagovremeno obavještena – naveo je direktor škole.

Još jednom je izražena zahvalnost Predsjedniku Republike Srpske i članovima njegovog kabineta, koji su prepoznali trud na obezbjeđivanju kvalitetnih uslova za obrazovanje i odlučili se da daju i svoj doprinos.

Podsjećamo da je škola u julu objavila da je Predsjednik Republike Srpske doznačio sredstva za nabavku simulatora vožnje u iznosu od 50.000 KM i za rekonstrukciju ograde i dijela dvorišta u iznosu od 70.000 KM.Nakon provedenih procedura javne nabavke, simulator vožnje je isporučen u školu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button