ističemonaslovnaRegija Birač

Udruženje žena Podrinja Vlasenica – Održane radionice o unapređenju konkurentnosti i marketingu poljoprivrednih proizvoda

U prostorijama Kulturnog centra u Vlasenici, Udruženje žena Podrinja Vlasenica uspješno je organizovalo dvije edukativne radionice u okviru projekta “Podrška socijalnoj i ekonomskoj nezavisnosti žena iz kategorije povratnika, izbjeglih i raseljenih osoba na području opštine Vlasenica”. Ove aktivnosti su dio inicijative koju finansiraju Kabinet premijera Kantona Sarajevo i Opština Vlasenica, a koje sprovodi Udruženje žena Podrinja Vlasenica.

Na radionicama, koje su okupile više od 20 članica Udruženja, fokus je bio na temama “Unapređenje konkurentnosti na tržištu” i “Marketing proizvoda”. Cilj ovih edukativnih sesija bio je pružiti članicama znanja koja će im pomoći u unapređenju njihove poljoprivredne proizvodnje i plasiranju proizvoda na tržište.

Udruženje žena Podrinja Vlasenica - radionice

Desanka Nikolić, predsjednica Udruženja žena Podrinja, izrazila je zahvalnost Kabinetu premijera Kantona Sarajevo i Opštini Vlasenica na podršci u realizaciji ovog projekta. Ona je istakla osnovne ciljeve projekta, naglašavajući da će se kroz povećanje količine i kvaliteta poljoprivrednih proizvoda doprinijeti povećanju prihoda domaćinstava, a time i poboljšanju kvaliteta života građana iz navdenih kategorija na području opštine Vlasenica.

Udruženje žena Podrinja Vlasenica - radionica

„Projektom je osim edukacije poljoprivrednih proizvođača, predviđena i nabavka opreme i sitne mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju. Očekuje se da će ove aktivnosti imati dugoročan pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu, podržavajući ekonomsku nezavisnost žena iz kategorije povratnika, izbjeglih i raseljenih osoba“ – saopšteno je iz Udruženja žena Podrinja Vlasenica.

Učesnice radionica izrazile su zadovoljstvo stečenim znanjem i izrazile optimizam u vezi s primjenom stečenih znanja u svojim poljoprivrednim aktivnostima.

Informaciju o održavanju prethodnih radionica možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button