ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Uskoro otvaranje ski-centra “Igrišta”

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da bude otvoren ski-centar “Igrišta”, koji će biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku.

On je rekao da su topovi pripremljeni, a objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone su u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za vještačko osnježavanje, dok su u funkciji tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

– Otvaramo ski-centar s ciljem pružanja dodatnih mogućnosti za ljubitelje zimskih sportova, dodajući još jedno atraktivno odredište na našoj listi. Veliki broj takmičenja prebacićemo na Igrišta, s ciljem promocije ski-centra – naveo je Ljevnaić.

On je naglasio da će svi skijaši imati priliku da uživaju u novom skijaškom iskustvu na stazama koje obećavaju uzbudljiv i nezaboravan doživljaj, a nalaze se na putu Vlasenica-Han Pijesak.

Ski-centar Igrišta, koji se nalazi uz magistralni put Vlasenica – Han Pjesak, izgrađen je za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar. Nadmorska visina malog Igrišta je 1.331 metara, dok je najviši vrh velikog Igrišta 1.405 metara.

Vlada Republike Srpske prošle godine donijela je odluku kojom se ovaj centar dodjeljuje Olimpijskom centru Јahorina na 30 godina bez naknade.

Skijaški centar Igrišta imaće tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje. Dužina ski-staza je 4.750 metara, šestosjed je dužine 820 metara i ima kapacitet do 3.500 skijaša na čas, dvije pokretne trake dužine po 150 metara, uz sve zimske aktivnosti na skijalištu. Planirani su i ljetni sadržaji.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button