ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Zvornik: Posjeta pedijatriji povodom praznika posvećenog najmlađima

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko- tuzlanskog Gospodina Fotija, a uz finansijsku pomoć firme “Monti” iz Zvornika, sveštenoslužitelji Starog zvorničkog hrama, posjetili su mališane koji leže na dječijem odjeljenju Opšte bolnice u Zvorniku. Povod za posjetu bila je proslava praznika posvećenog najmlađim parohijanima – Djetinjci.


“Poslije Svete Liturgije, na kojoj se Svetim Tajnama Hristovim pričestio veliki broj djece i odraslih, upriličeno je skromno posluženje za sve prisutne i uručeni su prikladni pokloni najmlađim parohijanima.
Znajući da su zvuk zvona sa naše svetinje čuli i mališani iz obližnje gradske Bolnice, koji sigurno žale što nisu u toplom roditeljskom domu, sa paketićima smo se uputili do njih odmah nakon Službe da i oni osjete da se u bolesti i danima koje provode bez tjelesnih roditelja uvijek mogu osloniti na duhovne roditelje i majku Crkvu koja zna, a ava Justin nam i svjedoči, da je dijete parče neba na zemlji.
Ono što čitamo kod Dostojevskog da djeca liječe čovječiju dušu, vidjevši ih, osjetismo.
Duh Sveti u njima nalazi čisti sasud za svoje obitalište, a mi se od njih mnogo čemu možemo naučiti, jer je takvih Carstvo nebesko. Trudeći se da što dostojnije dočekamo Rođenje Vitlejemskog Bogomladenca Gospoda našega Isusa Hrista, na sličan način ćemo proslaviti Materice i Oce, darujući paketiće djeci, a siromašnima prehrambene pakete pomoći”, rekao je protojerej Miloš Zekanović

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button