ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Alumina: Novi razvodni ormari za sisteme upravljanja na proizvodnim objektima sušeni hidrati i FPH

Automatizacija sve više zaživljava na našim proizvodnim objektima. Instaliranje savremenih upravljačkih sistema umnogome doprinosi optimizaciji proizvodnog procesa i, naravno, efikasnosti rada.

U radionicama Automatike intenzivno se radi na novim razvodnim ormarima koji će služiti za sisteme upravljanja u okviru proizvodnih objekata sušeni hidrati i fino precipitirani hidrati.

Inženjer Vedran Markanović, koji je rukovodilac pogonskog održavanja automatike u sektoru Elektroodržavanje i automatika, kaže da se radi o poslovima u kojima je do izražaja došla domaća pamet i znanje, što će doprinijeti značajnim finansijskim efektima.

-Jedan od razvodnih ormara je za silos 7 S na Sušenim hidratima. PLC će vršiti upravljanje doziranjem različitih proizvoda u mješač – kaže Markanović, objašnjavajući da se doziranje vrši mjerenjem težine. Izvođenje radova vrši grupa automatičara koje je zadužena za pogone Kalcinacija, FPH i Korund, koju čine poslovođa Aleksandar Krstić i automatičari Milan Simić, Branislav Lazić i Miloš Ivanović.

Pored ovih poslova, već su na pogonu Vodenog stakla instalirani ormari za sistem upravljanja sa dijelom opreme koja je nabavljena.

-Svi projekti se rade u potpunosti snagama OJ Automatika, od izrade tehničke dokumentacije, specifikacije neophodne opreme, izrade ormara, izvođenja radova, programiranja kontrolera, izrade SCADA aplikacije, do samog puštanja u rad – ističe Markanović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button